Äntligen seger för kris-Mif

”Det här var precis vad vi behövde”

SPORTBLADET

JÖNKÖPING (TT)

Krislaget Mif Redhawks har inte bara problem med sänkta löner och doku-såpor. Ibland spelar skåningarna riktigt bra ishockey också. På tisdagen exempelvis, när HV 71 besegrades på bortaplan med 2-0.

- Otroligt skön vinst, det här var precis vad vi behövde, sade Malmös Daniel Rydmark, som gjorde sitt första mål för säsongen.

Det var höstens sämsta match i Kinnarps Arena. Inte för att starka hemmalaget HV 71 överraskande förlorade, utan för att spelkvalitén stundtals var usel. Inte många tacklingar, inga snygga mål och inget bra tempo.

- Vi gjorde en för jävla dålig insats, vann inga närkamper och högg inte på några returer. Vi ska skämmas, sade HV-tränaren Pär Mårts.

1-0 gjorde Johan Björk i början av andra perioden. Anders Huusko fick inte pucken ur zon, Björk kom farande från sin backplats och serverades av Jesper Mattsson.

HV var stillastående, och ledningsmålet var inte orättvist. Efter halva matchen blev det bättre fart på hemmalaget, men de riktigt farliga chanserna uteblev.

Inget fighterhjärta

- Om vi ska vara ett topplag, vilket jag hoppas, ska vi vinna en sån här match. Men vi visade absolut inget fighterhjärta i dag, och var egentligen inte med i matchen någon gång, sade Pär Mårts.

Inför tredje perioden efterlyste HV:s Kalle Sahlstedt fler avslut. Jönköpingslaget var också det bättre laget i slutperioden, stundtals var pressen mot Andreas Hadelöv i Mif-målet hyfsad. Gästerna fick mest slå ifrån sig, men riktigt nära kom inte HV.

Hadelöv höll tätt med hjälp av sina backar, och ordnade därmed säsongens första nolla.

- Extra kul för Hadelöv, han gjorde verkligen en kanonmatch. För min egen del var det också skönt att äntligen göra mål, det blev 21 stycken i fjol så det har inte känts bra att inte ha gjort något i år, sade en lättad Daniel Rydmark, som satte 2-0 i öppen kasse.

Rydmark var tillsammans med Mikael Wahlberg och naturligtvis Andreas Hadelöv Mif:s bästa spelare, dessutom ska hela laget ha plus för försvarsspelet.

- Förhoppningsvis var det här vändningen, det har varit psykiskt jobbigt att förlora så mycket, dessutom ofta med uddamålet, sade Daniel Rydmark.

Slut i rutan

På tisdagen kom också beskedet att TV4 plus troligtvis lägger ner dokumentärserien om Mif Redhawks, Percys Pågar. Programmet har uppenbarligen inte inverkat positivt på Mif:s spel, varför beskedet borde vara välkommet.

- Det där är klubbens grej, det handlar om marknadsföring. Mig har kamerorna inte stört, så oavsett om det läggs ner eller inte bryr jag mig inte, sade Mif-tränaren Stephan Lundh.

Daniel Rydmark har varit en av huvudpersonerna i dokumentären, men ville inte kommentera serien överhuvudtaget.

ARTIKELN HANDLAR OM