Leksand riktiga nollor på hemmaplan

Utan mål i andra hemmamatchen i rad

SPORTBLADET

Leksand nollades på hemmaplan för andra matchen i rad.

Linköping vann rättvist med 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) inför 4 505 besvikna åskådare.

- När de gjorde första målet försvann allt självförtroende, sade Leksands lagkapten Christer Olsson.

Leksand startade bäst. Första bytet vittnade om att Linköping skulle få en tuff uppgift. Men direkt, i andra bytet, jämnade Linköping ut spelet.

Första perioden innehöll inte särskilt många chanser åt något håll. Målvakterna Mike Bales i Leksand och Fredrik Norrena i Linköping fick en tacksam inledning på matchen.

- Jag tycker vi börjar matchen precis som vi ska. Vi spelar med stort tålamod, sade Linköpingstränaren Roger Melin.

Likadan inledning

Andra perioden började likadant som första slutade, med dålig intensitet och få chanser. Men då knappt halva matchen var spelad sjönk Leksand till en nivå som man inte trodde var möjlig i elitseriesammanhang.

* 1-0 efter 9.24. Brian Felsner blir fasthållen av Leksandsbackarna Lars Jonsson och Christer Olsson men sliter sig loss. Både Jonsson och Olsson står kvar och ser Felsner och Per Eklund komma ensamma med Mike Bales. Felsner passar, Eklund skjuter.

- Vi var på väg att få en tendens i matchen och ta över lite grann då våra backar gör ett stort misstag, sade Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

* 2-0 efter 12.41. Linköping pressar tillbaka Leksand och slår en öppnande passning till Jyrki Välivaara på högerkanten. Mike Bales gick ut för att skära av skottvinkeln, resten av leksingarna såg på då Välivaara kallt rundade Bales och lade in pucken i tom bur.

* 3-0 efter 18.59. Fredrik Emwall snappar upp pucken i mittzon, trampar runt Fredrik Svensson och lyfter kallt upp pucken i nättaket i friläget med Mike Bales.

- Jag vet inte varför vi är så dåliga på hemmaplan. Kanske har vi pratat för mycket om skillnaderna mellan hemmaplan och bortaplan. Man måste vara mer psykolog än ishockeytränare för att förstå vad som händer. Jag har ingen aning om vad det beror på, sade Jarmo Tolvanen.

Tredje perioden blev inte särskilt underhållande den heller. Leksand visade ett par tama försök att reducera men gick bort sig och Johan Lindström fastställde slutresultatet till 4-0.

Centrarna i centrum

- Jag vill framhålla våra centrar i den här matchen, som var som spindeln i nätet. De spelade smart, sade en nöjd Roger Melin.

Segern var Linköpings tredje raka. För Leksand väntar bortamatch mot Brynäs på lördag. Segerchanserna är stora då. Leksand spelar ju borta...

TT