Mörkt igen för Mif

”Solförmörkelse på två dygn”

SPORTBLADET

Solen gick upp i Jönköping. Men på två dygn försvann den för Mif. Vinst mot HV 71 i tisdags, förlust mot Brynäs med 2-3 (1-2, 0-1, 1-0) hemma på torsdagen.

- Solförmörkelse på två dygn, sade 38-årige Peter Andersson, bäste spelare i Mif.

- Jag vet hur de har det, sade 38-årige Tommy Sjödin, alltid bra i Brynäs.

I fjol var Brynäs nere i källaren, det blev kval för att klättra upp i eliten igen.

- Det är kämpigt läge för Mif. Krisen i ekonomin påverkar en även om man utåt säger att den inte gör det, sade Sjödin.

På fredagen tar spelarfackets representant ett nytt möte med Mif-spelarna. Då ska de besluta sig för om de ska låna ut en del av sina löner till klubben för att den ska undvika konkurs. Förenklat ska lånet sedan betalas tillbaka inom en viss tid.

Det är sådant som finns i spelarnas tankar och Sjödin anser att det påverkar insatserna på isen.

Mif:s första period mot Brynäs var darrig.

Brynäs-ledning

- Man måste spela för fullt från start. Så är det, sade Peter Andersson.

Brynäs tog ledningen efter tolv minuter, Andreas Hadelöv tog två skott och lämnade returer, men det tredje från Björn Danielsson gick in.

Bara två minuter senare kvitterade Marcus Magnertoft för Mif på en snygg crosspassning från Jesper Mattsson i spel fem mot fyra.

Det tog Brynäs 48 sekunder att göra 2-1, Björn Danielsson igen efter fint klapp-klapp spel med Roger Kyrö. Inte bara fint utan finurligt också.

I mittenperioden hade Mif två numerära överlägen, spel fem mot fyra, inom fyra minuter men fick inte till ett enda skott på mål. Där försvann chansen att kvittera och i stället blev det ett tredje mål i baken.

Droppade in

Och vilket snopet mål. Brynäs back Jesper Björck lyfte pucken i en båge och den droppade in bakom Hadelöv, som var skymd.

- Vi hade en jättechans att få grepp om matchen, så blir det så där. Brynäs är inte så bra, men visst vi är sämre, sade Peter Andersson.

Franz Nielsen reducerade till 2-3. Mer blev det inte trots en konstant press, men Brynäsmålvakt Markus Korhonen räddade gång på gång.

- Ja, solen går upp i morgon också, konstaterade Peter Andersson.

Men så många fler förmörkelser tål nog inte Mif.

Bo Harmby/TT