Modo kom igen - slog Frölunda

Krissnacket gav resultat

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Modo kom igen på ett suveränt sätt efter den usla insatsen i förra matchen (2-4 hemma mot Leksand) och vann med 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) hemma mot Frölunda efter en perfekt genomförd match på lördagen.

- Viktigt både för mig och spelarna att vi kom igen så bra. En ny plattmatch och vi hade inte vetat vad vi skulle göra...sa Modotränaren Pirro Alexandersson.

Modo har ju av de flesta bedömts bli ett topplag den här säsongen. Men har inte alls motsvarat förväntningarna. Varit väldigt mycket upp och ned - och gjorde en usel match mot Leksand i tisdags.

Då såg Modospelarna helt oengagerade och loja ut, och dagarna sedan dess (Modo var spelledigt i torsdags) har det varit mycket krissnack. Både inom och kring laget.

De interna snacken hade uppenbarligen givit resultat.

Det var ett helt annat lag som kom till start mot mästarna på lördagen, än det i tisdags.

- Vi vill verkligen revanschera oss för den urusla insatsen mot Leksand, sa Pirro Alexandersson.

- Nu måste vi få in i skallarna på alla att det är så här vi måste agera.

Ojämnt i andra

Det vill säga rejäla kampinsatser från spelarnas sida. Full satsning i alla närkamper och hårt arbete över hela banan.

Modo gick till första pausvilan i 1-0-ledning, efter en relativt jämn första period.

Betydligt mer ojämnt i andra.

Modo tog över helt. Vi ska vara glada över att vi kunde få 1-1 i perioden, sa Frölundas tränare Conny Evensson.

Kvitteringen efter 15.25 var inte direkt rättvist, men Andreas Salomonsson återställde ordningen två minuter senare med det 2-1-mål som skulle visa sig bli matchvinnande.

Bevakade ledning

Modo visade styrka när ledningen bevakades i tredje perioden. Frölunda kom inte till just några chanser, trots en hel del puckinnehav.

- Det vara bara sista tio minuterna som det blev någon fart på oss, men vi skapar alldeles för lite för att kunna vinna här i Kempehallen, konstaterade Conny Evensson.

Frölunda hade en kvitteringschans - men den var desto hetare. Modomålvakten Juuso Riksman var överspelade och Frölundas back Kimmo Eronen sköt mot tom kasse. Modoforwarden Fredrik Warg kastade sig som en fotbollsmålvakt och slog bort pucken med handen...

- Fortsätter vi så här ska vi kunna avancera i tabellen, sa Pirro Alexandersson.

Frölunda har varit rätt blekt på bortaplan den här säsongen, bara vunnit en match under ordinarie speltid. Conny Evensson på frågan vad göra:

- Tar vi en poäng i snitt i bortamatcherna och vinner alla hemma, så kommer vi upp i 100 poäng...

TT