Debutanten matchhjälte i Södertälje

Nyförvärvet Döme tremålsskytt

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

På bortaplan har Södertälje bara tagit två poäng den här hösten.

Men hemma fungerar spelet bättre. Mot HV 71 kom fjärde raka hemmasegern.

Södertälje vann med 5-2 (0-0,3-1,2-1). Stor matchhjälte blev en debutanten Robert Döme som blev tremålsskytt.

Robert Döme, 24, är slovak. Men han har bott i USA sedan han var 16 år. Han debuterade i NHL redan som 18-åring då han spelade 30 matcher för Pittsburgh. Sedan dess har dock karriären kommit av sig. Nu är han i Europa för att karriären ska sätta fart igen. Robert kom från USA på fredagen, tränade ett pass med sitt nya lag, och sedan blev det alltså succé direkt i första matchen.

"Riktig målskytt"

Döme gjorde 3-1, 4-1 och 5-2. Hans 3-1 kom bara 34 sekunder efter Södertäljes 2-1-mål och det var förstås väldigt viktigt för hemmalaget. 4-1 kom i spel fem mot tre och det tredje målet var ett kanonskott från sidan som Stefan Liv i HV-målet var chanslös på.

- Jag visste egentligen inte så mycket om honom innan han kom hit, men han är definitivt en annorlunda spelartyp, och en riktig målskytt, sade Södertäljetränaren Timo Lahtinen som förstås var mycket nöjd med sin nye spelare. Dömes mål gav ju både Lahtinen och hela laget lite andrum.

Södertälje gjorde på nytt en bra hemmamatch. HV hade egentligen ingenting att komma med. HV spelade utan självförtroende och var ovanligt blekt. Inte ens i power play fick HV till det riktigt ordentligt.

- Vi överarbetar saker och ting och saknar det där rätta flytet, tyckte tränaren Pär Mårts.

Femte förlusten

HV har nu förlorat fem matcher i rad, och har därmed tappat lite i toppen av tabellen.

- Men vi har ändå 39 poäng, det är en ganska bra buffert i det här läget, fortsatte Mårts.

Timmy Pettersson som varit utlånad till Södertälje där han spelat fyra matcher var tillbaka i HV igen. Han var en av de bättre i sitt lag. Han bildade för övrigt backpar med Daniel Ljungqvist som tidigare också varit utlånad till Södertälje.

I Södertälje handlade förstås allt om Robert Döme. Men hans slovakiske landsman Lubomir Sekeras, som nu gjorde sin fjärde match, var på nytt mycket bra liksom Peter Larsson, som liksom hela laget är klassen bättre hemma än borta.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM