Andra raka topplags- skalpen för Modo

Besgrade Djurgården med 2–1

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK (TT)

För bara en vecka sedan var Modo på väg in i något som såg ut som en kris.

Nu har laget besegrat två topplag på raken, på hemmais, med samma siffror. 2-1 såväl i lördags mot Frölunda på tisdagen mot Djurgården, som därmed fick sin svit på fem matcher utan förlust under ordinarie matchtid bruten.

Modo har varit väldigt mycket upp och ned hittills. Och efter en usel match och 2-4 (också hemma) mot Leksand förra tisdagen var det mycket snack om kris i och kring laget.

Sedan dess har laget i två raka matcher visat att det, precis som de flesta trodde innan säsongen startade, är att räkna med. Att det kan utmana de bättre lagen i elitserien.

- Vårt självförtroende är fortfarande inte riktigt på topp, det såg vi stundtals i kväll. Men alla jobbar mycket bra och vi kan spela på fler spelare matchen ut, sa Modotränaren Pirro Alexandersson.

Exproffs får mer hjälp

Hemvändarna Per Svartvadet och Andreas Salomonsson har dragit ett tungt lass tidigare på säsongen. De är fortfarande bra, men får nu betydligt mer hjälp av sina lagkamrater än tidigare.

- Det är viktigt. Vi kan inte begära att de två ska vara bäst i varenda match, fler måste kliva fram, sa Alexandersson.

Matchen i Kempehallen blev en riktig höjdare med högt tempo och hög intensitet matchen igenom. Modo hade det mesta av initiativet. Djurgården hade det på allvar endast under inledningen av andra perioden.

Då Djurgården också kvitterade den 1-0-ledning Modo hade med sig från första ronden.

- Vi var bra i fem minuter där och hade ju också en styrning i ribban efter 1-1-målet. Men sedan fick Modo göra 2-1 och fick ny energi, konstaterade Djurgårdens tränare Niklas Wikegård.

Dramatik i slutet

En 2-1-ledning som visade sig bära ända fram till slutsignalen. Det var dramatik in i det sista. Djurgården spelade över två minuter med tom kasse på slutet och hade ett par vassa chanser, men Modo försvarade sig bra och tog en rättvis seger.

- Det är bara att gratulera Modo som jobbade bra. Vi gjorde en halvhyfsad bortamatch, men jag är inte nöjd med att vi var så svajiga. Vi måste höja nivån sett över 60 minuter, sa Niklas Wikegård.

Rinkens bästa formation: Modos kedja med matchhjälten och tvåmålsskytten Magnus Hedlund, flankerad av Mattias Wennerberg och Peter Öberg. De två sistnämnda jobbade oerhört hårt och var banans två bästa puckvinnare.

Bra målvaktsspel av både Björn Bjurling i Djurgården och Juuso Riksman i Modo. Den senare tidigare hårt kritiserad, men nu säkerheten själv två matcher i rad.

- Juuso är på gång. Sedan får vi se om han orkar stå alla matcherna, sa Pirro Alexandersson.

TT