Kahnberg straffade Leksand igen

Favorit i repris för Frölunda

SPORTBLADET

LEKSAND (TT)

Precis som i Scandinavium i oktober vann Frölunda mötet mot Leksand med 5-4 efter straffar.

Tränarna Jan Karlsson (Frölunda) och Jarmo Tolvanen (Leksand) var båda nöjda med poängen på presskonferensen.

Det var ju seriens sämsta hemmalag mot ett av de sämsta bortalagen.

Första perioden var öppen med dåligt försvarsspel och därmed riktigt många målchanser åt båda håll.

Leksand - som inte gjort mål på hemmaplan sedan den 2 november - fortsatte att missa målet.

Därför trodde många att det skulle bli en ny ''nollning'' på hemmaplan när Joel Lundqvist först gjort 1-0 och Jens Karlsson ökat på till 2-0 i power play för gästerna.

Men då domare Lärking hade en avvaktande utvisning kom det förlösande reduceringsmålet. Henrik Nordfeldt fick pucken i slottet och 1-2 kom upp på tavlan.

Onödiga utvisningar

I den andra perioden drog Frölunda på sig många onödiga utvisningar, bland annat tre stycken i anfallszonen.

- Det är väldigt starkt av killarna att vi får två poäng med oss efter den mängden utvisningar vi får i matchen, säger Frölundatränaren Janne Karlsson.

Leksand var effektiva då Niklas Eriksson kvitterade åtta sekunder efter ett powerplay. Magnus Kahnberg utnyttjade ett misstag på offensiva blå och kom fri över halva planen och satte 3-2 för gästerna.

Men då slog Robert Nilsson till - för andra gången i år. Den här gången var det Frölundas försvar som var virrigt.

- Jag är inte nöjd med matchen, men i det läget vi är får vi ändå känna oss nöjda att vi åtminstone plockade hem en poäng, säger Jarmo Tolvanen.

Frölunda inledde den tredje perioden bäst och pressade tillbaka Leksand rejält. Då kom kontringen där Tobias Holm spelade fram Johan Witehall och 4-3 till hemmalaget var ett faktum.

Gästerna vägrade ge sig och kvitterade exakt två minuter senare i powerplay. Då Christer Olsson åkte ut för en fasthållning tog det bara fyra sekunder för Kimmo Eronen att kvittera.

De sista sju minuterna av tredje perioden blev en rejäl kamp om tre poäng där Leksand skapade de vassaste chanserna.

Trots att Leksand i slutet av tredje och början av sudden death spelade en och en halv minut i fem mot tre gick matchen till straffläggning.

Kahnberg avgjorde

- Vi hade ett kanonläge att avgöra matchen, men Frölunda spelar så bra att vi måste vara nöjda att vi lyckats plocka poäng både borta och hemma mot dem, säger Jarmo Tolvanen.

I straffläggningen avgjorde Magnus Kahnberg i sjunde omgången med en identisk straff som då han sänkte Leksand i Scandinavium.

- I tre mot fem gör killarna ett heroiskt arbete. Över huvud taget är vi nöjda med två poäng, säger Jan Karlsson.

Fotnot: Frölunda har i år seriens bästa publiksnitt och Leksand låg inför matchen fyra i den tabellen. Ändå var det årets sämsta publiksiffra i Leksands Isstadion: 4 300.

TT