...och de här lagen vill ingen vara utan

SPORTBLADET

Stora turneringar kräver stora lag.

Det är storlagen som gör Champions League till vad turneringen är - världens bästa klubblagsshow.

Utan lag som Chelsea, Real Madrid och Juventus hade man gäspande kunnat konstatera att turneringar utan de allra största stjärnorna inte är mycket att ha i vår kräsna direktsändande tv-värld.

Problemet för idrottens entreprenörer oavsett om man heter Percy Nilsson eller Roman Abramovitj är att deras verk alltid provocerar. Så fort de drar fram sina tjocka plånböcker och lockar färdiga stjärnspelare till sina klubbar startar snacket om köpelag.

Alla de som inte är redan frälsta fans till klubben vill från start att det ska gå åt helvete.

Och de är sannerligen inte sena att föra fram kritik om klubben efter en rad framgångsrika år plötsligt börjar vackla.

Köper sig framgång

Just nu funderar inte Chelseas fans i dom banorna. Ryske miljardären Abramovitj slängde upp halvannan miljard och köpte framgång till ett lag som inte haft det på väldigt länge. Det tycker jag är kul och bra. Rentav lika behjärtansvärt som att han har använt en herrans massa av sina miljoner till att rädda renstammen i sin avlägsna hembygd.

Chelsea är klart för åttondelsfinal. Juventus är klart - naturligtvis. Ett superlag som ska vara klart tidigt. Manchester United är det också men inte Arsenal trots den fantastiska 5-1-segern borta mot Inter. Milan imponerade defensivt mot Ajax men lite mer vill man se offensivt för att imponeras.

Ännu har jag inte nämnt det största av alla köpelagen - Real Madrid.

Ett fantastiskt lag vars nuvarande existens beror på att man gemensamt med Madrids kommun trollade bort en gigantisk miljardskuld. Sen köpte Real omedelbart upp alla världens bästa spelare och är nu snart uppe i samma gigantiska minussiffror.

Det ligger en osundhet i detta. Ett chanstagande utanför all sans och vett.

Men showen kan inte leva utan drömlag hur nära dess dröm än balanserar på gränsen till mardrömmen.

ARTIKELN HANDLAR OM