Timrås NHL-nyförvärv gjorde mål direkt

Modo fick stryk igen av lillebror

SPORTBLADET

TIMRÅ (TT)

Timrås NHL-förstärkning Kent Manderville prickade iskallt in en straff i matchens slutsekund och satte en perfekt punkt på länsderbyt.

Timråpubliken jublade av lycka - än en gång hade storebror Modo satts på plats med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

- Spelarna var inte beredd att betala priset för att vinna såna här tuffa matcher. Det var alltför få som visade den livsviktiga krigarinställningen, sade Modo-tränaren Pirro Alexandersson besviket efter förlusten.

Men visst krigade och slet Modo-spelarna. De uträttade ett tufft försvarsarbete i egen zon mot ett taggat och hårt jobbande Timrålag.

Det var riktig slutspelsstämning i Timrås nya arena. Inför fullsatta läktare utspelades en härligt tuff och tät kamp.

Riksman stred tappert

- Jag är mer än nöjd med vår insats. Vi fick till ett rejält tryck mot Modo-kassen utan att förivra oss och gå bort oss. Vi blottade oss aldrig för Modos kontringsskickliga spelare, summerade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Matchens stora galjonsfigur var utan tvekan Modomålvakten Juuso Riksman som svarade för massor av prakträddningar.

- Det var Juuso som höll oss kvar i matchen. Ute på isen var vi helt chanslösa, erkände Alexandersson.

Christian Söderström var den ende som förmådde överlista Riksman under de två första perioderna trots att Timrå hade ett massivt övertag och skapade flera klara målchanser.

Modo orkade inte

Modo var fortfarande kvar i matchen inför tredje perioden trots att man blivit totalt utspelat och bara fått iväg sju ströskott mot Kimmo Kapanen i Timrå-målet under två perioder. Men Modo orkade inte resa sig. Timrå var för starka och för heta.

Satsningen på att plocka ut Juuso Riksman och satsa på sex utespelare sprack redan efter tio sekunder. Timrås lagkapten Robert Carlsson prickade in 2-0 i tom kasse.

I matchens allra sista sekund presenterade sig Timrås NHL-nyförvärv Kent Manderville som senast spelade för Pittsburgh Penguins.

Manderville fick chansen att lägga en straff - och han visade sin klass då han iskallt lurade Juuso Riksman och fastställde slutresultatet till 3-0.

Kapanens femte nolla

Modospelarna jobbade och slet, men allt konstruktivt tänkande i anfallsspelet lyste med sin frånvaro. Riksman och danske landslagsmannen Jesper Damgaard var Modos toppnamn.

I Timrå höll målvakten Kimmo Kapanen nollan för femte gången den här säsongen - och den här gången behövde han inte ens anstränga sig. Det var Timrå som lag som kämpade till sig trepoängaren. Men Christian Söderström visade vägen genom att göra första målet och svarade för en enorm arbetsinsats.

TT