Malmö på väg ut ur krisen

Tog sin tredje raka seger

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Malmö håller på att arbeta sig ur sin kris. I varje fall när det gäller den sportsliga delen. På lördagen blev det seger med 4-1 (2-1, 0-0, 2-0) borta mot jumbon Södertälje.

- Vi kan inte vara annat än nöjda med den här veckan, sade Mif-tränaren Stephan Lundh, som nu sett sitt lag inkassera sju poäng i de tre senaste matcherna.

Malmö har nu definitivt tagit upp jakten på tian Leksand, bara målskillnad skiljer lagen åt. Södertälje däremot blir mer och mer akterseglat i botten av tabellen. Visserligen återstår det 26 matcher, men avståndet till lagen ovanför blir bara större.

- Vi fick precis den start vi behövde, efter 2-0 vågade vi vara kalla, sade Stephan Lundh.

Malmö fick utdelning redan på sitt första skott mot mål. Efter 8.43 sköt Jesper Mattsson lite på måfå. Södertälje-målvakten Magnus Lindquist fick inte upp plockhandsken och pucken letade sig in i bortre hörnet. 2-0 kom mindre än fyra minuter senare. Juha Rihijärvi gjorde lite som han ville innan han placerade pucken bakom Lindquist.

- Även om vi sedan gav Södertälje deras 1-2-mål lite lättvindigt kändes det ganska lugnt. Normalt sett är det vi som får jaga, men den här gången var det tvärtom, och jag var aldrig direkt orolig, fortsatte Lundh.

Ingen harmoni

Södertälje får ingenting att stämma. Laget saknar uppenbarligen harmoni.

- Vi spänner oss, vår laddning inför matchen var den bästa på hela säsongen, men sedan fungerade inte mycket. I fortsättningen får vi försöka spela utan att bry oss om resultatet, då kanske det lossnar. Vi har slagit såväl HV som Frölunda hemma när vi inte haft press på oss så jag vet att vi kan, sade Timo Lahtinen, som blir alltmer pressad i sin tränarroll i SSK.

När Magnus Lindquist släppte in Kim Staals 3-1-puck vid armhålan skanderade publiken "avgå Timo":

- De har rätt att uttrycka sin besvikelse. Supportrarna älskar den här klubben lika mycket som jag. Men avgå tänker jag inte göra.

Tunga pjäser

I Södertälje var det få spelare som nådde normal nivå. Gabriel Karlsson och Patrik Zetterberg var de enda som hade lite fart i sin skridskoåkning.

Malmö däremot börjar få i gång sina tunga pjäser. Såväl Daniel Rydmark, Juha Rihijärvi som Kim Staal var~ mycket bra. Liksom målvakten Robert Borgqvist som gjorde det mesta rätt.

TT