Sjunde raka för HV71 i Kempehallen

HV tog över andraplatsen i elitserien

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Kempehallen i Örnsköldsvik är en arena där HV71 trivs alldeles utmärkt. På söndagen kom sjunde raka bortasegern mot Modo.

HV:s lagkapten Johan Davidsson avgjorde elitseriematchen med 2-1-målet redan 19 sekunder in i förlängningen.

Segern var HV:s tredje raka och andra raka på bortaplan, och uppenbarligen har Jönköpingslaget kommit ur den djupa svacka laget var i under ett par veckor.

HV-tränaren Pär Mårts var ändå inte riktigt nöjd med sitt lags insats mot Modo.

- Det var lite segt för oss i dag. Tycker inte vi hade den vanliga farten på rören. Vi verkade inte riktigt beredda att betala det pris som krävs för att vinna en bortamatch av den här kalibern, sade Mårts.

Som så tidigt som fem minuter in i tredje perioden, i 1-1-läge, tog time out.

- Vi var ju tvåa på pucken, jag ville få killarna att gå in och fightas.

Mer och mer Modo

Modo tog ledningen i mitten av första perioden, men HV lyckades kvittera i fem mot tre-läge strax före paus. Sedan blev det mer och mer Modo, som inte minst dominerade tredje perioden - även efter Mårts time out.

- Vi är för ineffektiva. Gör man ett eller två mål är det svårt att vinna matcher, konstaterade Modotränaren Pirro Alexandersson.

- Men det finns inget annat att göra än att jobba på. Till slut lossnar det även i målskyttet, det är jag övertygad om.

Alexandersson var ändå nöjd med att hans lag reste sig efter att ha blivit totalt utspelat borta mot Timrå i förra omgången. Modo slet hela vägen ut och låg klart närmast en trepoängare.

Liv rena väggen

HV:s målvakt Stefan Liv var rena väggen i sista perioden. Han gjorde en räcka högkvalificerade räddningar och hade dessutom hjälp av målramen vid två tillfällen.

HV:s bäste utespelare, Johan Davidsson, avgjorde sedan redan 19 sekunder in i förlängningen. Jani Hassinen iscensatte en snabb attack på vänsterkanten, droppade pucken till Davidsson som sköt direkt, "genom" Modos målvakt Juuso Riksman.

- Jag är tacksam över de två poängen, som vi fixade med lite tur och en bra målvakt. Samtidigt är vi ganska svårspelade, så det har väl inte bara med tur och otur att göra, sade Pär Mårts.

TT