”Liket” var allt annat än blek

Johan Lindström Linköpings hjälte

SPORTBLADET

LINKÖPING

Heta Linköping tog sin nionde seger på de tolv senaste omgångarna.

Tacka "Liket" för det.

Tvåmålsskytten Johan Lindström var allt annat än blek mot Timrå.

Med Tranås i allsvenskan öste forwarden in poäng och värvades som målskytt till Linköping inför förra säsongen. Fjolåret handlade mest om inhopp och ända fram till bortamötet mot Leksand den 20 november har doldisen mest fått sitta på bänken.

- Man vill förstås alltid spela, men vi har ett grymt bra lag så det är bara att köra på och ge allt varenda träning, säger Johan Lindström.

Mot Timrå kom belöningen för 24-åringen.

Efter tre poäng under de 23 första omgångarna svarade han för två mål i en och samma match.

- Första gången någonsin för min del i elitserien, jublar den skridskoskickliga och lurige anfallaren, som går under smeknamnet "Liket".

Något som kom till under åren med juniorlaget i HV 71. Lindströms kusins pappa arbetade som begravningsentreprenör och när kusinen slutade fick Johan överta namnet.

- Det är alltså inte för att jag är ovanligt blek, skrattar Lindström.

Fint facit

Nej, det vore synd att påstå efter söndagens match. Linköpings nionde vinst under de tolv senaste omgångarna och femte raka hemmasegern.

- Vi har ett härligt självförtroende för tillfället och det känns som vi utvecklat nästan allting i spelet jämfört mot i fjol. Tryggheten är en helt annan, vi är bättre på att hålla en ledning och att inte släppa in en massa baklängespuckar under tyngre delar av matcherna, säger han.

Detta bevisades ännu en gång mot Timrå, som aldrig kom in i matchen på allvar. Kalle Koskinens reducering på slutet var förgäves.

- Vi startade för dåligt och det är jobbigt att jaga hela tiden mot ett så pass defensivt starkt lag som Linköping, menar gästernas tränare Kent Johansson.

Två mål på fyra minuter

Hemmalaget pressade tillbaka Timrå rejält under de 20 inledande minuterna. Till slut klarade inte en allt som oftast storspelande Kimmo Kapanen stå emot trycket längre.

Inom loppet av knappt fyra minuter överlistade doldisen Lindström gästernas målvaktsfantom två gånger om.

Det första målet var en riktig läckerbit som kom till efter rena klapp-klapp-spelet.

I en snabb kontring passade Tim Eriksson till Thomas Johansson, som fräckt släppte pucken bakåt i ställer för att avsluta på egen hand.

Där kom Lindström i värsta farten och stötte enkelt inte pucken i öppen kasse.

47 sekunder före pausvilan var det dags igen, då Lindström tog vara på slarv hos gästerna. Med en fint lurade den helt frie forwarden bort Kapanen totalt och lyfte kallt in sitt andra mål för dagen.

- Det kändes som vi kontrollerade i stort sett hela matchen och jag måste verkligen framhålla killarnas otroliga ambition just nu, ler Linköpings tränare Roger Melin.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM