Magdas fullträff - födde en pojke

”Allting gick bra och han är jättesöt”

SPORTBLADET

Magdalena Forsberg, 36, har blivit mamma.

I lördags kväll födde hon en lite skidskytt på Sundsvalls BB.

- Allting gick bra och han är jättesöt, säger mormor Britt-Mari Wallin till Sportbladet.

Foto: MATS STRAND
Stolta föräldrar Henrik och Magdalena Forsberg fick i lördags kväll en son. "Alla mådde bra och han var jättesöt", berättar Magdas mamma Britt-Mari Wallin.

Skidskytteparet Magdalena Forsberg och Henrik Forsberg har blivit föräldrar. I lördags kväll födde Magdalena en son på Sundsvalls BB.

För Britt-Mari Wallin är det första barnbarnet.

- Äntligen. Som jag har fått vänta. Och snart är det dags igen. Mellansystern, Anna, som bor i Stockholm är också med barn. Hon ska ha i januari och då får jag väl pendla mellan Stockholm och Sundsvall, säger Britt-Mari Wallin och skrattar.

I går kväll var hon och hälsade på Magdalena, Henrik och nytillskottet på Sundsvalls BB.

"Alla mådde bra"

- Ja, och det var verkligen roligt. Han var liten och jättesöt. Alla mådde bra och jag sa till Magdalena att: "det här måste vara mycket bättre än alla guldmedaljer i världen". Hon höll med mig, tror jag, säger Britt-Mari Wallin.

- Och det var stolta föräldrar jag träffade. Både Magdalena och Henrik var jätteglada. Dessutom får ju papporna nuförtiden vara med och sova på BB, så hela familjen var på plats när jag var där.

Men du har åkt hem?

- Ja, för även om jag hade velat stanna så har jag ju ett jobb att sköta. Jag får väl träffa dom en annan gång.

Skidskyttevärldsmästarinnan Magdalena Forsberg - som i dag syns flitigt i tv-rutan och som även jobbar som föreläsare ute i landet - kommer inte att vara barnledig speciellt länge. Redan i februari ska hon leda ett nytt lottospel på Sveriges Television.

Pillan också mamma

Magdalena Forsberg är inte den enda svenska skiddrottningen som satt stopp för karriären och istället bildat familj. I slutet av augusti blev Pernilla Wiberg mamma till lille Axel.

Magda är världens genom tiderna framgångsrikaste skidskytt. Hon har haft många fullträffar genom åren, men frågan är om inte den i lördags kväll var den största hittills?

Hon tog sex raka världscupsegrar

Patrik Thornéus