Timrå imponerade mot Luleå

Vann femte raka hemma

SPORTBLADET

TIMRÅ

Femte segern i rad på hemmaplan - och formstarka Timrå gav aldrig Luleå en chans att sticka upp.

Efter en drömstart bjöd Timrå gästerna på en rejäl uppvisning som slutade i en seger med 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) - det kunde ha slutat i ett riktigt braknederlag för Luleå.

Redan efter drygt en minuts spel lade Yared Hagos iskallt in 1-0 bakom en helt överspelad Daniel Henriksson i Luleåmålet. Det var Timrås NHL-förstärkning Kent Manderville som svarade för ett starkt förarbete och hittade Hagos med en precis passning.

Innan Luleå hann samla sig hade Timrås urstarka anfallstrio Niklas Nordgren, Robert Carlsson och Valeri Krykov haft stor uppvisning. Carlsson fick ishallen i Timrå att koka av lycka när han prickade in 2-0 perfekt framspelad av Timrås landslagsman Niklas Nordgren.

Nordgren-femmans tryck i Luleås försvarszon resulterade i ytterligare två mål genom backen Kalle Koskinen och Niklas Nordgren.

Total kontroll

- Jag kan inte vara annat än nöjd med hela lagets insats. Vi fick visserligen en drömstart med två snabba mål. Men vi höll ju stilen matchen igenom med bra tryck i anfallsspelet och trots detta hade vi full kontroll bakåt, sade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Luleå som vunnit de två tidigare matcherna mot Timrå har haft många spelare på skadelistan. Nu var Emil Lundberg, Roger Åkerström och Linus Fagemo tillbaka i spel.

- Tyvärr så blev det ingen injektion i laget, utan det gick alltför trögt. Vi räckte inte alls till i kväll, sade Mikael Andersson, som kunde ge sin duktige målvakt Daniel Henriksson och Johan Fransson godkänt betyg.

I landslagsform

Niklas Nordgren har hittat tillbaka till storformen efter sin skada. Han var matchens gigant och plockade fram den bästa spelglädjen hos sina kedjekamrater Valeri Krykov och Robert Carlsson.

NHL-förvärvet Kent Manderville går från klarhet till klarhet - en skridskoskicklig spelare med kraft i kroppen och bra spelsinne. Tillsammans med tekniske Yared Hagos skapade Manderville rejäl oreda i Luleåförsvaret.

I försvaret var målvakten Kimmo Kapanen som vanligt säker. Enda baklängesmålet var en rejäl slump-puck som studsade in i mål via en Timråbacks skridsko.

Jan Nemecek svarade också för ett säkert backspel och låg också bakom flera av Timrås målchanser.

Fult tilltag

I matchens slutskede gjorde sig Luleås tjeckiske back Pavel Skrbek sig skyldig till ett riktigt fult tilltag då han i en eftersläng utdelade en crosschecking som skickade Timråbacken Sanny Lindström i isen. Ett tilltag som renderade Luleåspelaren matchstraff.

- Ett helt onödigt tilltag. Man måste kunna tåla en smäll och vänta till rätt läge för att dela ut en smäll, konstaterade Luleås tränare Mikael Andersson.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM