Poängen börjar ramla in för Malmö

Fjärde raka när HV 71 besegrades

SPORTBLADET

MALMÖ

Malmö har krigat hela hösten och nu börjar också poängen att ramla in.

4-3 mot HV 71 var Malmös fjärde raka utan förlust och man har tagit 10 av 12 möjliga poäng.

- Vi spelade mycket bra och det var en mycket bra match. Vi gjorde HV dåliga och vann rättvist, säger Malmös tränare Stefan Lundh.

Lundh var av förståeliga skäl mycket nöjd - HV:s Pär Mårts raka motsatsen.

- Jag skulle vilja glömma den här matchen så snabbt som möjligt för egen del. Det var en dålig dag på jobbet. Vi var inte förberedda för match, säger Mårts.

Malmöbacken David Petrasek var definitivt taggad. Förre HV-backen Petrasek både inledde och avslutade målskyttet.

Effektivt power play

1-0 drog han upp högt över Stefan Liv och segermålet till 4-3 var en iskall avslutning när Petrasek fick fritt fram när han precis hade suttit av ett tvåminutersstraff. Petrasek satte pucken högt i Stefan Livs vänstra kryss.

- Kul för David att han fick göra två mål och avgöra. Han var riktigt het, säger Stefan Lundh.

Både lagen visade upp en 100-procentig effektivitet i power play. Både HV och Mif utnyttjade sina tre första lägen: sex mål på sex försök, ett rekord i sitt slag.

- Jag kan i alla fall inte minnas att jag upplevt något i den stilen, säger Mårts.

Nyttiga nyckelspelare

Lagen var inte bara effektiva - målen var alla sex riktiga läckerheter med fint passningsspel och distinkta avslutningar.

Malmös trögstartade nyckelspelare Daniel Rydmark, Juha Riihijärvi och Kim Staal har varit mycket bra den senaste tiden, där ligger mycket av förklaringen till Malmös uppryckning.

Veteranbacken Peter Andersson har varit Malmös klart bäste spelare under hösten, nu verkar hans inspirerade spel ryckt med sig de andra.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM