Brynäs fick revansch på Modo

Niklas Danielsson avgjorde straffläggningen

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Brynäs kom igen efter tre raka förluster i elitserien och tog samtidigt revansch på Modo, som vunnit de två tidigare mötena lagen emellan den här säsongen.

Det blev två hyperviktiga Brynäspoäng på bortais - 2-3 sedan Niklas Danielsson avgjort på straff.

Brynäs satt i hissen som bar nedåt i tabellen, men fick stopp på den. Segern var också extra viktig i kampen kring slutspelsstrecket. Modoseger under ordinarie matchtid och Örnsköldsvikslaget hade kommit ikapp.

När dessutom samtliga lag bakom Brynäs och Modo i tabellen vann, var förstås tvåpoängaren extra viktig.

- En helt okay bortamatch av oss. Vi stod upp bra, även om Modo hade en del hyfsade chanser. Men Markus Korhonen i målet var bra igen, sa Brynäs andretränare Michael Sundlöf.

Bra gjort av Brynäs också med tanke på att både forwarden Ove Molin och backen Henrik Petré tvingades utgå tidigt i andra perioden. Petré med en muskelskada i sidan, Molin med en skada vid vänster knä, som han fick efter en attack från Modos målvakt Juuso Riksman framför Modomålet.

Tidigt ledningsmål

Brynäs fick ett tidigt ledningsmål att gå på genom Niklas Danielsson.

Vilket förstås passade Brynäs bra - och det redan tidigare stukade Modo riktigt dåligt.

- Vi blev tyngda av stundens allvar, klev inte in riktigt i situationerna, konstaterade Modotränaren Pirro Alexandersson.

Brynäs 0-2-mål i mitten av andra perioden - kanon av Jesper Björck i numerärt överläge - gjorde det hela etter värre för Modo.

- Brynäs fick oss precis dit dom ville, sa Pirro Alexandersson.

Morten Green lyckades ändå göra ett hyperviktigt 1-2-mål i slutet av andra perioden och göra match av det hela inför sista.

En period som Modo i hög grad dominerade. 12.10 styrde Anders Söderberg in kvitteringspucken och då vädrade både publik och hemmalag morgonluft.

Saknade tur

Modo fick också två gyllene tillfällen att avgöra under ordinarie matchtid, när brynäsare fick sätta sig på botbänken. Men inte minst Markus Korhonen såg till att det hela gick till förlängning - och sedan straffar.

- Vi borde kanske vunnit, men Brynäs har den där lilla turen som vi saknar. Den får vi lov att jobba oss till, sa Pirro Alexandersson.

Att Modo inte lyckades avgöra var i och för sig inte speciellt överraskande.

Laget är i en måltorka av sällan skådat slag. Åtta mål på de senaste sex matcherna!

Signifikativt nog vann också Brynäs strafftävlingen. Niklas Danielsson satte den första straffen snyggt och det räckte sedermera till en tvåpoängare.

TT