Första dubbeln för säsongen för SSK

Allt dystrare för Leksand i tabellen

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE (TT)

För första gången den här säsongen har Södertälje vunnit två matcher i rad. I tisdags blev det seger borta mot Djurgården och på torsdagen besegrades Leksand hemma med 6-3 (2-0,1-1, 3-2). Därmed hakade Södertälje på just Leksand men också Mif i botten av tabellen.

Södertälje har haft en tung höst. Men efter sex raka poäng vågar klubben tro på en framtid igen. Södertälje är nu tre poäng efter Leksand och fyra efter Malmö, som dock har en match mer spelad.

Södertäljes första period var lagets bästa denna säsong. Södertälje spelade ut Leksand efter konstens alla regler. Man vann skotten med 17-6 och ledde med 2-0 efter mål av Juha Lind och Robert Döme. Det kunde och borde ha varit mer.

Men i den andra perioden blev det match igen när Henrik Nordfeldt gjorde 1-2 för Leksand i spel fem mot tre. Leksand hade flera chanser att kvittera, men Södertälje vände spelet och gjorde 3-1 genom Jan Huokko, tidigare i Leksand.

Gav inte upp

Leksand gav dock aldrig upp. Rickard Pavlikovsky gjorde 2-3 fem minuter in i den sista perioden. Leksand dominerade sedan i fem minuter och borde ha fått in en kvittering. Men samtidigt som Rolf Wanhainen storspelade i hemmamålet var Leksands spelare lite för ineffektiva. I stället kunde Södertälje kontra och göra 4-2 genom Juha Lind med tio minuter kvar. Matchen var dock långt ifrån över. Johan Withehall lyfte in 3-4 med sex minuter kvar och sedan fortsatte Leksands jakt på ett mål till. Och då gick det som det brukar. Leksands försvar öppnade sig lite för mycket och Patrik Zetterberg kunde styra in 5-3 för hemmalaget efter 17,08. Leksand plockade ut målvakten och Jörgen Bemström gjorde 6-3 i tom bur.

Mängder med målchanser

Det här blev en match helt i publikens (4 256) smak. Det var mängder av målchanser och matchen kunde i princip ha slutat hur som helst.

Den största skillnaden mellan lagen var målvakterna. Wanhainen var ett strå vassare än Johan Backlund.

I Södertälje har spelarna bestämt sig för att ta tag i det krisläge laget befinner sig. Spelarna har haft flera möten utan tränare och det har onekligen gett resultat.

I Södertälje gjorde Robert Carlsson på nytt en stor match. Hans aggresiva spelstil visar ofta hemmalaget vägen. Det gjorde det den här kvällen också.

Bröderna Rickard och Ratislav Pavlikovsky var Leksands två bästa spelare.

TT