Södertälje pressade Frölunda – men förlorade

”Vissa dagar finns ingen rättvisa”

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

Södertälje kämpade och slet och satte kraftig press på Frölunda i Scandinavium.

Men det var Frölunda som hade turen på sin sida och som vann med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

- Vissa dagar finns ingen rättvisa i den här sporten, sade Södertäljes tränare Timo Lahtinen.

- Det känns grymt att förlora en sådan här match.

Frölunda fick aldrig någon fart i sitt spel och det slarvades kraftigt med passningarna. I stället var det Södertälje som svarade för det konstruktiva i den första perioden.

- Jag vet inte vad som hände. Killarna såg riktigt pigga ut inför matchen, men något måste ha hänt, sade Frölundas andretränare Jan Karlsson.

Kallios mål fick inte spelet att lossna

När Frölunda tursamt kunde göra 1-0 genom Tomi Kallio redan efter 49 sekunder av den andra perioden trodde nog många att spelet var på väg att lossna.

Men, så blev det inte. I stället var det återigen Södertälje som satte press på Frölunda och skapade chans efter chans.

- Vi hade inte den rätta kylan i avslutningarna, vi sköt alldeles för dåligt både högt och utanför, sade Lahtinen.

I den tredje perioden ökade Södertälje pressen ytterligare. Men Henrik Lundqvist i Frölundas mål storspelade och vägrade att släppa någon puck förbi sig.

- I tredje perioden kom vi undan med blotta förskräckelsen, sade Jan Karlsson. Men i de två första tycker jag att vi var bra med.

Avgörandet i tom bur

När det återstod drygt en och en halv minut av matchen tog Lahtinen ut sin målvakt Rolf Wanhainen för att kunna spela med ytterligare en utespelare. Med bara en halv minut kvar snappade Tomi Kallio upp en puck i Södertäljes zon och blev tillsammans med Niklas Andersson helt fri framför det tomma målet - en kort passning och Niklas kunde enkelt lägga in pucken.

I absolut sista matchsekunden gjorde Magnus Kahnberg 3-0 framspelad av Jari Tolsa. Domaren tvingades ta till videobedömning för att godkänna målet.

Frölunda orkade bara med 18 skott på hela matchen - ett klent resultat i en hemmamatch.

- Det är klart det är för lite, men man ska komma ihåg att det var Södertälje som gjorde det svårt för oss. Man är inte bättre än vad motståndarna tillåter, ursäktade sig Jan Karlsson.

Leif Brändström/TT