Magnus Hedlund hjälte i förlängningen

Spräckte Timrås svit på hemmaplan

SPORTBLADET

TIMRÅ (TT)

53 sekunder in på förlängningen slår Modos forward Magnus Hedlund till.

Det rasslar till i nätet bakom Kimmo Kapanen i Timråmålet - och Timrås segersvit på hemmaplan är bruten efter fem raka segrar.

Modo vinner länsderbyt med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0).

- Vi var i ett större behov av poängen och vi ville kanske mest i avgörandets stund, sade Modo-tränaren ''Pirro'' Alexandersson.

Men trots tvåpoängaren ramlade Modo ner under slutspelsstrecket eftersom Luleå tog tre poäng på hemmaplan mot Linköping.

- En otroligt jämn match, där spelet gick i vågor. Men det känns skönt att vi kunde visa upp ett betydligt bättre spel än vad vi gjorde vid vårt senaste besök, sade Pirro Alexandersson.

Stjärnspelare bänkades

Modo-tränaren chansade på att spela med tre femmor i matchens slutskede.

- Jag ville att de bästa nio forwardsspelarna skulle vara på isen. Och jag tycker att vi fick mer flyt i spelet.

En av de spelare som tvingades sitta på bänken var NHL-hemvändaren Andreas Salomonsson som varit Modos bäste målskytt och poänggörare i elitserien i höst.

- Det känns aldrig roligt att förlora i en förlängning, speciellt tungt känns det när vi hade ledningen två gånger i matchen, summerade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Riksman matchvinnare

Juuso Riksman var än en gång Modos bäste spelare i Timrås ishall. Nu blev Modo-målvakten stor matchvinnare med flera suveräna reflexräddningar - som utan tvekan blev matchavgörande.

Per Svartvadet visade än en gång vad NHL-rutin betyder. Modo-forwarden spelar klokt och har en enorm pondus - han svarade dessutom för matchens läckerhet då han elegant spelade fram Anders Söderberg som helt fri med Kimmo Kapanen lyfte upp pucken i nättaket bakom en helt överspelad Timråmålvakt - målet som betydde 2-2 gav Modo nya krafter.

Modos kraftpaket Magnus Wernblom för en ganska anonym tillvaro i sitt lag just nu, men i förlängningen visade Wernblom sitt rätta jag - med sitt fighterhjärta jobbade han fram pucken till Magnus Hedlund som klippte till utan att tveka och då hann inte Kimmo Kapanen täppa till i målet.

Landslagskandidater

I Timrå var Niklas Nordgren ett ständigt orosmoment för Modo-försvaret. Nordgren har kommit tillbaka starkt efter sin skada och borde vara tämligen given i den landslagstrupp som presenteras på måndagen.

En annan kandidat till Tre kronor är 20-årige Yared Hagos, en fartfylld teknisk spelare som fått perfekt uppbackning av Timrås nye kanadensare Kent Manderville som jobbade fram pucken på ett förtjänstfullt sätt när Hagos gav Timrå ledningen med 2-1.

I Modo är Per Svartvadet en man för landslaget.

- Jag hoppas att ingen av mina spelare åker med Tre Kronor till Ryssland. Det bästa vore om alla kunde vara hemma och träna under juluppehållet, sade Pirro Alexanderson.

Ove Byström/TT