HV 7–1…

Djurgården utklassat i Jönköping

SPORTBLADET

JÖNKÖPING (TT)

HV 71 spelade ut Djurgården rejält på söndagen.

7-1 blev det till slut efter att HV avgjort med 4-0 redan i första perioden.

- Djurgården är ett bra lag, och som gammal AIK:are var det extra roligt att vinna stort idag, sade Andreas Jämtin efter matchen.

Det var aldrig något snack om saken - den här matchen handlade om HV från början till slut. Andreas Jämtin var den som angav tonen med stenhårt jobb direkt.

- Jag fick in en tackling på Markus Kristoffersson i första bytet, och när han gick omkull kändes det lite som om hela Djurgården rasade. Det kändes riktigt bra att hela hallen verkade gå igång på den tacklingen också, sade Jämtin efter matchen.

Thörnberg psykade under matchen

1-0 kom redan efter två minuter, när Simon Skoog viftade in returen på Martin Thörnbergs skott. Thörnberg hamnade i visst fokus under matchen, det var ju han som blev misshandlad av Djurgårdens Richard Lintner så att denne fick åtta matchers avstängning. Djurgårdarna var därför på Thörnberg hela matchen med slag och tacklingar.

- Ja, de grejade en del, men det var inga problem. De snackade mest en massa skit hela matchen, kommenterade Thörnberg.

HV:s tänkta målskyttar Per-Åge Skröder och Jani Hassinen har hittat formen på sistone. Mot Djurgården satte Skröder ett mål och Hassinen två, tillsammans med Kalle Sahlstedt bildade de HV:s bästa kedja för dagen.

Efter första perioden stod det 4-0. Djurgården bytte då ut mycket darrige Björn Bjurling mot Petter Rönnquist, men det hjälpte inte alls. Stockholmarna saknade tre av sina bästa backar (Nord, Strömberg och Lintner) och hade inte mycket till försvarsspel.

Mårts ödmjuk efteråt

- Allt gick vår väg i dag, det är inte ofta man har det flytet. När vi gjorde 4-0 i första kändes det avgjort. Andra perioden höll vi igång bra också, men när det stod 6-0 inför tredje blev det kanske lite svårt att hålla koncentrationen, sammanfattade Andreas Jämtin matchen.

Samtliga kedjor utom första (Davidsson-Määttänen-Jämtin) gjorde mål för HV. Några av målen var riktigt snygga, medan några såg väldigt billiga ut.

- Vi fick några enkla mål, sen flöt det på. Vi ska inte dra för höga växlar på det här, utan bara försöka ta med oss flytet till nästa match, var HV-tränaren Per Mårts ödmjuka kommentar till matchen.

TT