Magnus Hedlund avgjorde för Modo igen

Vann efter förlängning trots stark dominans

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

För andra matchen i rad vann Modo i förlängning.

För andra matchen i rad avgjorde Magnus Hedlund.

Och sällan har en tvåpoängare i elitserien varit så rättvis som Modos efter 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) hemma mot Leksand.

I förra omgången sköt Magnus Hedlund, till center omskolad back, 3-2 borta mot Timrå på övertid.

Nu såg han till att Modo tog en hyperviktig tvåpoängare mot Leksand. En synnerligen rättvis seger för Modo - som vann skotten med 43-18 - som därmed också tog revansch för den nesliga 2-4-förlusten hemma mot Leksand den 18 november, senaste gången Modo förlorade under ordinarie matchtid på hemmais.

- Vi är ganska trötta, men ändå inne i en rätt bra fas. Vi har svårt att göra mål, men vi krigar i alla fall bra, många spelare visar att de vill vara med, sade Modotränaren Pirro Alexandersson.

Modo hade greppet om matchen under mer än 50 av 60 minuter. Laget hade 12-2 i skott i första perioden när Leksand efter 11.53 överraskande tog ledningen, Henrik Nordfeldt i power play.

Modo kom av sig

Vilket fick Modo att komma av sig.

'adVi kan vara glada att vi bara åkte på ett baklängesmål, sade Alexandersson.

Från andra perioden var det dock Modos match igen. Laget dominerade allt kraftigare, men hade förtvivlat svårt att få hål på Mike Bales. 3.51 in i tredje perioden lyckades dock Fredrik Warg kvittera på ett direktskott i numerärt överläge.

Sedan stod Bales i ett veritabelt puckregn ordinarie matchtid ut. Men en utvisning på veteranbacken Christer Olsson 0.49 in i förlängningen var början till slutet för Leksand...

...som ändå hade ett gyllene tillfälle att avgöra matchen, men ex-Modoiten Mikael Pettersson sköt över i två-mot-en-läge.

Hedlund fixade poängen

På det efterföljande anfallet ordnade sedan Magnus Hedlund än en gång två poäng åt Modo. Två oerhört viktiga poäng i kampen kring slutspelsstrecket.

Leksands tränare Jarmo Tolvanen var relativt nöjd.

'adDet kändes som att vi mest gick in för att försvara oss. Vi hade några kontringar och ett par chanser i power play, men som helhet måste jag vara nöjd med en poäng, sade han.

Bäst på rinken: Mike Bales. Näst bäst: Modos lagkapten, forwarden Per Svartvadet. Mycket bra spel också av hemmabackarna Mika Lehtinen och Dusan Milo. Den sistnämnde försöker Modo för övrigt bli av med.

TT