Hoppet lever i Södertälje

Skrällde mot HV 71

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Södertälje har inte gett upp kampen om att klara sig kvar i elitserien utan kval. På tisdagen vann elitseriens jumbo med 3-2 (1-0,2-2,0-0) mot HV 71.

- Jag är stolt över varenda spelare, som de kämpade och slet, sade Södertäljes tränare Timo Lahtinen efter segern.

Det har stormat om Timo Lahtinen den senaste månaden. Men efter triumfen mot HV sitter han ganska säker i sin roll. Södertälje är nu bara en poäng efter Malmö och Leksand och i fortsättningen kan precis vad som helst hända.

Södertälje startade de första tio minuterna i de två första perioderna i ett rasande tempo.

- Vi bjöd inte till ett dugg, alla spelare såg trötta ut. Södertälje hade skjutit elva skott och vi bara ett när det hade gått tio minuter. Redan då kändes det att något var fel, sade Pär Mårts.

Ojämna resultat

HV blandar verkligen resultaten. I helgen vann laget med 7-1 mot Djurgården och bjöd upp till rena mästarspelet. Mot Södertälje fungerande i stort sett ingenting.

Södertälje saknade sin slovakiske stjärna Robert Döme som missar två matcher av privata skäl. Döme är borta även mot Timrå på torsdag, men spelar i ödesmatchen hemma mot Leksand på söndag. Döme saknades dock inte den här gången.

Södertälje satte fart direkt från start. Sköt 15 skott i den första perioden, 18 i den andra. Hade inte Stefan Liv storspelat hade matchen med all sannolikhet varit avgjord mycket tidigare. Nu levde den ända till sista sekunden tack vare Liv och Södertäljes ineffektivitet.

Södertälje gjorde 1-0 genom Jan Huokko i den första perioden. Det var ett hårt isskott från blå linjen i power play. I den andra ökade Bert Robertsson på till 2-0, hans första elitseriemål någonsin. HV tog sig dock in i matchen genom Jouni Loponen och Björn Melin. Efter 2-2-målet trodde nog de flesta att Södertälje skulle rasa ihop. Men bara 28 sekunder efter kvitteringen kom Södertäljes 3-2-mål genom Jörgen Bemström. Hade Södertälje inte fått det målet hade HV säkert kunna avgöra i den sista perioden.

Aldrig nära

HV tog över de sista 20 minuterna, hade det mesta av spelet men lyckades ändå inte komma riktigt nära någon kvittering.

I Södertälje var målvakten Rolf Wanhainen duktig liksom backen Peter Popovic och kedjespelarna Robert Carlsson och Peter Larsson. Björn Melin och Sebastian Maijer, båda kedjespelare, bäst i HV tillsammans med Stefan Liv.

- Vi bjöd upp till en härlig kamp, killarna klev inte undan i något läge och visade moral ändå till slutet. En helt underbar seger, sade Lahtinen, som var nöjd med allt och alla den här kvällen då SSK kom lite närmare de andra lagen.

TT