Tredje hemmasegern mot Luleå

Brynäs vann dålig match

SPORTBLADET

GÄVLE

Tredje gången gillt för Luleå eller ny seger för Brynäs?

Det var förutsättningarna inför mötet mellan Brynäs och Luleå i Gavlerinken.

Gävlelaget hade vunnit två matcher på hemmais tidigare i vinter - nu blev det tredje gången i rad som Brynäs besegrade Luleå efter 2-1 på tisdagen.

Segersiffrorna skrevs till knappa 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) i en seg och mycket dålig match med lågt underhållningsvärde för den fåtaliga publikskaran (3 340).

Brynäs spelade taktiskt riktigt, vilket tillsammans med storspelande målvakten Markus Korhonen blev segerreceptet.

Korhonen släppte in enda baklängesmålet när mindre än sju minuter återstod då Brynäs var i ledning med 2-0.

Luleå hade då forcerat vilt i slutperioden för att kvittera men längre än till Johan Tellströms reduceringsmål kom aldrig norrbottningarna.

- Vi har nu radat upp tre raka förluster här mot Brynäs och den här gången var inte Brynäs heller bra, sade tränaren Mikael Andersson. Vi har blott gjort tre mål på Gävlelaget i Gavlerinken och det är naturligtvis för dåligt då man vinner skotten med 30-21.

Efter resurserna

Luleåtränaren menar att hans lag inte hade någon spelare som förmådde bryta mönstret och komma underfund med Brynäs något defensiva taktik med disciplinerat spel och många puckar slagna via sargen ut till icing.

- Brynäs spelade denna gång efter sina resurser och jag anklagar dom inte för det på nåt sätt, även om det brukar vara hemmalaget som skall bjuda upp.

När nu poängen trots allt är så oerhörd viktig blir det lätt en sådan här karaktär på en match. Det var båda tränarna överens om.

- Det är poängen som räknas och vi vann, knappt men det blev tre poäng och det var det viktigaste av allt, sade Brynästränaren Michael Sundlöv.

- Jag tyckte det kändes som en typisk decembermatch, med lite folk på läktaren och ingen stämning alls i hallen och inget vidare spel heller. Detta trots att så mycket stod på spel för båda lagen. Märkligt egentligen.

Mikael Andersson igen:

- Men gör man som vi bara ett mål på bortaplan - vilket vi gjort nu i tre raka bortamatcher - så vinner man inga matcher.

Bra uppåkning av Johansson

Brynäs bäste spelare förutom mål-Korhonen var energiknippet Henrik Malmström som banade väg för många hemmaanfall. Även 1-0-målskytten Tommi Miettinen var till sin fördel liksom backen Daniel Johansson som svarade för en fin uppåkning före 1-0-målet.

2-0 sköt Jakob Johansson i mitten av den intensiva och spännande slutperioden, där tempot höjdes en aning.

Luleås klart bäste spelare var målskytten och förre Brynässpelaren Johan Tellström, som i varje fall försökte bryta mönstret och göra något oväntat.

I övrigt krigade Magnus Nilsson bra och var ytterst nära flera gånger att näta men i sista momentet fattades skärpan, vilket för övrigt gällde hela Luleålaget som saknade spelare som Stefan Nilsson, Petter Nilsson, Emil Lundberg och Kami Brabanec.

Med sådana spelare borta sätter det förstås spår vad gäller effektiviteten.

TT