Fredrik Norrena knäckte Malmö

Viktig seger för Linköping

SPORTBLADET

LINKÖPING

Bäst för svenskarna att hårdträna avslutningar inför Baltica cup - Fredrik Norrena är nämligen i rekordform.

Under tisdagen knäckte den finländske landslagsmålvakten Malmö. Linköping vann med 3-1 och tog sin sjätte raka hemmaseger i elitserien.

- Otroligt skönt. Inte minst eftersom vi har förlorat två raka bortamatcher. Det känns väldigt viktigt att vi tog tre poäng igen så att vi inte hamnar i någon svacka, säger Fredrik Norrena och ler.

Före förlusterna mot HV71 och Luleå hade Linköping vunnit sju av åtta matcher.

- Vi har ett härligt lag som kämpar för varandra i alla lägen. Det räcker långt, menar 30-åringen, som tillhört elitseriens absolut bästa målvakter under hela hösten.

Mot Mif fick han ännu en gång kliva i rollen som matchhjälte. Av 28 skott från gästerna räddade den finländske landslagsmålvakten samtliga utom ett.

Räddningar på rad

När Malmö pressade på rejält för kvittering i power play i den sista perioden presterade han ett gäng suveräna räddningar.

- Jag känner mig i jättebra form och det gick bra för egen del, men killarna gjorde samtidigt ett jäkla jobb i box play, framhåller Norrena.

Efter flera missade lägen från hemmalaget lyckades Brian Felsner spräcka nollan i åttonde minuten av den tredje perioden. Detta i spel fem mot fyra efter en härlig assist av Mikko Peltola.

Peltola, Linköpings poängkung, låg även bakom mål nummer två. Efter ett solonummer där centern snurrade runt i Malmös zon, kunde Christoffer Norgren lirka in pucken.

Andreas Valdix reducerade, men sedan blev det aldrig riktigt farligt. I stället kunde den nyblivna svenske landslagsmannen Tim Eriksson pricka in definitivt avgörande 3-1 i öppen kasse.

Linköpings sjätte raka hemmaseger alltså, laget har inte fått stryk i Stångebrohallen sedan den 21 oktober mot HV71. Men de två första perioderna kommer inte att gå till historien som några av dem mest underhållande och sevärda. Defensiven sattes i första hand.

Övertag - men inga mål

Malmö tog över i den andra perioden. Norrena grejade ett friläge från pigge Kim Staal och Mikael Wahlberg prickade ribban. Ändå blev det stryk igen för skåningarna.

- Men jag tycker att vi gjorde en mycket bra taktiskt genomförd match och killarna gjorde verkligen allt de kan. Det enda som saknades var målen, säger besvikne bortatränaren Stephan Lund.

Något framför allt Fredrik Norrena såg till. Mannen som i Baltica cup nästa vecka även ska stoppa svenskarna - precis som i Karjala cup.

TT