Deportivo La Coruna vidare trots förlust

PSV:s anfallsförsök straffade sig

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Deportivo La Coruna hamnade i ett tidigt 0-2-underläge borta mot PSV Eindhoven efter att John de Jong och Arjen Robben skjutit PSV i ledning.

Resultatet i halvtid betydde att Eindhoven plötsligt hade en jättechans att ta sig vidare i grupp C, men den holländska storklubben behövde fler mål för att nå slutspelet.

Offensivlustan öppnade för Deportivo - Alberto Luque reducerade till 1-2 i den 59:e minuten och Walter Pandiani kvitterade i den 83:e, fast PSV lyckades via John de Jongs 3-2-mål i den 90:e minuten vinna matchen. Deportivo, som vann hemmamötet med 2-0, tog sig ändå vidare tack vare bättre målskillnad i lagens inbördes möten.

Monaco spelade 0-0 borta mot AEK Aten, en poäng som gjorde att Monaco vann gruppen före Deportivo. PSV får spela i Uefacupen.

Juventus, som redan före sista omgången var klar segrare i grupp D, slog inte av på takten i avslutningen. Hemma mot grekiska Olympiakos vann "Juve" med 7-0. David Trezequet satte fart på målfyrverkeriet i den 14:e minuten, och innan Marcelo Zalayeta satte punkt hade Fabrizio Miccoli, Trezeguet på nytt, Enzo Maresca, Marco di Vaio och Alessandro Del Piero antecknats i målprotokollet.

Hemma mot Galatasaray fixade spanska Real Sociedad 1-1 efter att Oscar de Paula i den 51:a minuten kvitterat. Hakan Sükür gav Galatasaray ledningen i den 26:e minuten. Poängen tog Sociedad till slutspel och gav Galatasaray en Uefacupplats.

TT