Viktig seger för Malmö över Frölunda

1-0 trots 12-37 i skott

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Frölunda sköt 37 skott och gjorde inget mål.

Malmö sköt 12 skott och gjorde ett mål.

Det räckte för att Malmö kunde vinna med 1-0, ta med sig tre poäng från Scandinavium och åsamka Frölunda lagets tredje förlust på hemmaplan.

Frölunda inledde matchen bra och satte direkt press på Malmö som trycktes tillbaka i egen zon. Frölunda skapade inledningsvis flera bra målchanser, men Andreas Hadelöv i Mif:s mål spelade bra och svarade för flera bra räddningar. Frölundas spel mattades mot slutet av perioden.

Frölundas tryck mot Mif fortsatte i andra perioden och Mif tvingades till fortsatt försvarsspel och kom bara upp i ett par sporadiska anfall. Det blev många icingpuckar från Mif:s sida, och laget satsade på hakningar och fasthållningar för att stoppa upp Frölundas fart. Efter två perioder ledde Frölunda skottstatistiken med 26-5.

- I den andra perioden tror jag inte Malmö hade en enda vettig målchans, medan vi skapade hur många som helst. Ändå gör vi inte mål, sade en besviken Conny Evensson efter matchen.

Malmö prioriterade försvarsspelet

För Mif:s del var det viktigt att inte återigen förlora en bortamatch, och därför var det viktigast att satsa på försvarsspelet.

- Vi kan inte åka till Göteborg och möta ett av seriens bästa lag och försöka spela vackert. För oss gällde det att spela tillknäppt, och jag tycker spelarna gjorde precis som vi sade före matchen, sade Mifs:s tränare Stephan Lundh.

Även i tredje perioden pressade Frölunda på och det gav Mif chans till kontringar. Gästerna tog också ledningen efter 14.13 på ett långt uppspel till Riihijärvi som crosspassade till Kim Staal som sköt snabbt och lågt intill stolproten. Frölunda kom aldrig närmare en kvittering än ett stolpskott av Tomi Kallio.

- När vi inte släppte något mål i de två första perioderna kände vi att vi hade chans att vinna. Vi växte i takt med att Frölundas oförmåga att göra mål höll i sig, sade Stephan Lundh.

Evensson bitter efter förlusten

Frölunda fick sex numerära överlägen och det var i de perioderna som spelet fungerade sämst - knappast någon riktigt bra målchans.

- Vårt power play är naturligtvis inte bra. Det får vi jobba på i framtiden, sade Conny Evensson.

37 skott på mål och inte ett enda mål är också något om Evensson inte kan vara nöjd med.

- Vissa matcher blir det så här. Pucken studsar snett och det blir omöjligt att få in den. Men man ska också komma ihåg att Andreas Hadelöv spelade mycket bra också.

- Vi är mycket besvikna över den här förlusten, den känns nästan bitter, sade Conny Evensson.

Leif Brändström/TT