Modo under isen i Coop Arena

Luleå vann en enkel seger

SPORTBLADET

LULEÅ

Modo gjorde ett riktigt magplask i Coop Arena på torsdagskvällen, och landade nedanför slutspelsstrecket.

- Jag har aldrig varit med om att spela ut ett lag som i kväll, vi stod bara och njöt i båset, sade Jens Hellgren, Luleås tränare efter 3-1-segern mot Örnsköldsvikslaget.

Genom segern bytte Luleå bytte plats med Modo i tabellen, och ligger nu ovanför slutspelsstrecket. Utspelningen av Modo startade redan efter den första tekningen.

I första perioden gjorde hemmalaget två mål, och vann skotten med 11-4. I andra perioden blev det ytterligare ett mål, skottstatistiken slutade 18-2.

I tredje vaskade "Pirro" Alexandersson om rejält i sina femmor, och då lyckades Modo reducera till 3-1.

Mer blev det inte.

- Vi var helt chanslösa i dag. Luleå var bra, men vi gjorde dem också bra. Vi var inte beredda att betala något högt pris för att vinna, och gå in i närkamper för att vinna pucken, sade "Pirro" efteråt.

"Åka hem och ladda om"

- Men såna här matcher kommer förr eller senare, det är bara att åka hem och ladda om och köra över Brynäs i nästa match, sade han.

Modos bäste spelare var utan tvekan målvakten Juuso Riksman. Med nästan ingen hjälp från sitt försvar fick han ensam försöka stå emot Luleås dominans.

Han radade upp massor av skarpa räddningar, och såg till att Modo inte än en gång tvingades lämna Coop Arena med sex mål i baken.

Så har det varit vid de tidigare mötena mellan lagen i Luleå under hösten.

Luleås förstafemma låg bakom matchens första mål. Jonas Rönnqvist gjorde förarbetet runt Modokassen. Magnus Nilsson sköt en puck på Riksman, och när den studsade ut klippte "Rönken" till och satte den i nät.

Två powerplay-mål

De andra Luleåmålen gjordes i numerära överlägen. 2-0 kom efter en riktig mörsare av Tukka Mäntylä, som direktsköt från blå linjen efter pass från Jonas Rönnqvist.

3-0 gjordes av Linus Fagemo, också nu efter en målvaktsretur. Första skottet levererades av Jonas Nordquist.

Modos reduceringsmål gjordes av Martin Johansson, framspelad av Magnus Wernblom och Tommy Pettersson.

Den kedja som skapade mest i Modo var annars andrakedjan med Magnus Wernblom, Magnus Hedlund och Andreas Salomonsson.

Per Vallgårda/TT