Första segern på fyra matcher

Skadedrabbat Dif längtar efter julledigt

SPORTBLADET

Ett skadedrabbat Djurgården kunde enkelt vinna mot ett tröttkört Luleå med 5-1.

Första segern på fyra matcher var välkommen - men den väntande julledigheten minst lika glädjande den.

- Ja, nu hinner vi få tillbaka våra skadade spelare, sade assisterande tränaren Johan Garpenlöv.

Djurgårdssegern var imponerande. Backbristen, som tidigare fick den assisterande tränaren Robert Nordmark att göra comeback, ledde nu till att de ställde upp med en femma bara av forwards.

Av det märktes inget.

Luleå var helt enkelt för dåliga.

Bortalaget spelade förvisso ett kompakt försvarsspel, men saknade spets framåt och trots att det stod 2-1 efter två spelade perioder kändes det aldrig riktigt spännande.

- Spelmässigt var det ingen match över huvud taget, vi verkade vara helt slut både mentalt och fysiskt, sade Luleåtränaren Jens Hellgren.

- Vi ska verkligen hem nu och slicka såren under uppehållet.

Även för Djurgården är uppehållet för landslagsturneringen Baltika Cup välkommet. Backarna Johnny Oduya och Staffan Kronwall är tillbaka till återstarten på annandagen medan det lär dröja innan Björn Nord (inflammation i ljumsken) och Mika Strömberg (misstänkt vattenskalle) är redo för spel igen.

Luften fick ur

Matchen som sådan var ingen större underhållning för de knappa 3 600 på Hovets läktare. Efter ett solklart offsidemål (Micke Johanssons 1-0) och Richard Lintners 2-0, där Luleås Linus Fagemo gick bort sig i anfallszon under box play, kändes segern redan klar.

Stefan Pettersson, nybliven landslagsman, avgjorde sedan matchen med sitt 3-1-mål. Mitt i en kort period av Luleåtryck väntade han ut backen och kunde vispa in pucken.

Då gick luften ut bortaspelarna, och resten av matchen var Djurgårdens.

- Vi borde ha gjort två-tre mål i den första perioden på alla de chanser vi skapade. Det var ju fortfarande match vid 2-1, trots att vi var totalt överlägsna, säger Garpenlöv.

På slutet blev det uppgivet hos Luleåspelarna, och Kenneth Bergqvist och Christian Eklund kunde göra 4-1 och 5-1 på bara 17 sekunder.

Niclas Johansson/TT