Viktig trepoängare för Modo

Slog Brynäs med 2–0

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK (TT)

Modo firar jul på rätt sida om strecket.

Men trepoängaren mot Brynäs satt långt inne.

Det såg faktiskt länge ut att sluta 0 0 i Kempehallen, men till slut lyckades Modo vinna med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0).

Med segern tog Modo revansch för nederlaget efter straffar för ett par veckor sedan.

Dessutom tog Modospelarna revansch på sig själva efter en usel match borta mot Luleå (1-3) i förra omgången.

Modo har ju varit en av seriens besvikelser den här säsongen. Framförallt har laget gjort förvånansvärt många djupdykningar, som den i Luleå i torsdags.

- Skönt att vi kunde komma igen i dag. Tycker att vi gjorde en rätt bra match utifrån förutsättningarna, sa Modotränaren Pirro Alexandersson.

Ett sömnpiller

Utifrån förutsättningarna, kanske, men vare sig Modo eller Brynäs gjorde någon speciellt bra match. Tvärtom var den något av ett sömnpiller. Dålig intensitet och väldigt få målchanser.

Modo startade i och för sig matchen bra, men kom efter hand av sig när laget inte förmådde förvalta övertaget i målchanser, ännu mindre i mål.

- Första perioden var vår, men sedan blev det mer och mer krampaktigt, när vi inte lyckades göra mål, sa Pirro Alexandersson.

Bra finska målvakter

Det blev i stället mer och mer Brynäs, som vann andra perioden på poäng. Men som i likhet med Modo i första inte skapade speciellt mycket. Båda lagen hade också varsin säker finsk målvakt: Juuso Riksman i Modo och Markus Korhonen i Brynäs. Noll misstag för Riksman, ett på Korhonen - vilket å andra sidan kom att bli matchavgörande.

Modo hade lite kraft kvar och visade ändå viss segervilja i sista perioden. Brynäs å sin sida såg faktiskt ut att spela på 0-0, som det också länge lutade mot.

Men efter fem misslyckade power play hittade Modo rätt i det sjätte. Backen Hasse Jonsson tryckte in pucken från nära håll sedan Andreas Salomonsson gått runt kassen. Mindre än tio minuter kvar då.

Korhonen fel ute

Brynäs gjorde ett hyggligt försök att kvittera, men chansen försvann när Korhonen gjorde sin enda miss under matchen. Han gick ut på en långpuck, men missade och gled ut nästan på blå linje. Pucken hamnade efter sargen, där Magnus Hedlund vann en duell, spelade Tommy Pettersson, som hittade den tomma kassen med pucken. En vilt jagande Korhonen hann inte tillbaka...

Brynäs tränare Gunnar Persson var förvånansvärt nöjd:

- En kamp från början till slut. Matchen avgjordes med två tillfällighetsmål. Det här kunde ha slutat hur som helst.

Den ende som visade något extra framåt i båda lagen var Modos Per Svartvadet som dominerat stort i höst. Modos dilemma är att alltför många åkt och gömt sig bakom ryggen på den förre NHL-spelaren.

TT