Bakslag för Fredrik Ljungberg i Halmstads tingsrätt

Hans miljonkrav mot italienskt företag avgörs inte i svensk domstol

SPORTBLADET

HALMSTAD

Halmstads tingsrätt anser inte att Arsenal-stjärnan Fredrik Ljungbergs miljonkrav på ett italienskt företag kan avgöras av svensk domstol. Däremot kommer tingsrätten att ta upp stämningen mot den svenska firma mot vilken Ljungberg också riktar sitt krav.

Bakgrunden är Ljungbergs planer på att köpa en Mercedes CL 55 AMG Coupé för 1,25 miljoner kronor. Affären gjordes upp med Vagnparken i Halmstad men bilen skulle levereras av det italienska företaget Barter Business Company (BBC) dit svensken också skickade sina pengar.

Men när bilen inte kom i tid ville Fredrik Ljungberg avbryta affären och få tillbaka sina pengar. Därför lät han sina advokater stämma båda företagen i Halmstad.

Men BBC:s jurister hävdade att deras del av målet inte kan avgöras i svensk domstol eftersom pengarna bevisligen betalades från brittisk bank till ett italienskt företag. Och tingsrätten var i ett första utslag på måndagen inne på samma linje, skriver Hallandsposten.

Målet mot Vagnparken är dock inte avgjort. Där svär sig de två ägarna fria från ansvar. De medger att de har förmedlat affären men pekar även de på att pengarna har betalats direkt till det italienska företaget.

TT