Rösta fram fulaste tröjan

Tröjkampen denna vecka: bandy-, handbolls- och innebandy- tröjorna

SPORTBLADET

Favoritlagens tröjor är ett kärt samtalsämne.

Oftast handlar det om vilken som är snyggast. Men vilket lag spelar i den absolut fulaste tröjan?

De närmaste veckorna får aftonbladet.se:s läsare sätta betyg och rösta fram den fulaste klubbtröjan bland lagen i våra största sporter.

Foto: LARS ROSENGREN
Hur snygga är bandytröjorna egentligen? Glöm klubbtillhörigheten, plocka fram design-geniet i dig och rösta!

Real Madrids rena vita matchdräkt anses av många vara världens snyggaste. Många gillar också Barcelonas reklamfria blåröda tröja.

Vad kan Sverige komma med i den skönhetskampen? Ja, knappast bandytröjornas lapptäcken där klubbfärgen bara vagt kan skönjas bakom alla reklamlappar. Inte heller hockeylagens tröjor som - förutom de obligatoriska annonsblafforna - även ofta pryds av mer eller mindre vanskapta djur.

Nej, det finns väldigt många riktigt fula klubbtröjor i Sverige och nu ska vi ta reda på vilken som är allra värst.

Ditt jobb är att avgöra vilka färgkombinationer och mönster som är mest anskrämliga. Bedöm färgen och formen, och väg in hur mycket sponsorlapparna förfular. I vissa fall kanske reklamen smälter in så väl att den rent av gör tröjan snyggare. Det är ditt val.

Så, se till att glömma bort vilket lag du håller på och locka fram designern inom dig!

Så går tävlingen till

I tävlingen har vi tagit med årets (med några få undantag) matchtröjor i högsta serien i bandy, handboll, innebandy, fotboll herrar och damer och ishockey. Dessutom de näst högsta serierna i fotboll och hockey.

Såväl hemma- som bortatröjor är med i tävlingen - i den mån vi hittat bilder på dem.

1: Grundserien Under ett antal veckor lägger vi ut omröstningar där läsarna kan sätta betyg på tröjornas skönhet, från 0 till 5 där 0 står för så fult att tapeterna lossnar och 5 så snyggt att man hoppar i närmaste fontän av lycka. För varje vecka betar vi av sporterna och serierna.

2: Slutspel

De 32 som fått lägst betyg möter varandra i cupspel, tröja mot tröja, tills segraren(?) är framröstad. I dessa omröstningar är betygen bortglömda, det gäller bara att vinna över motståndaren och (slippa) gå vidare. Varje omgång ligger ute i en vecka.

Bubbelkategori

Eftersom vi har inskränkt tävlingen till att innefatta bara de allra största lagsporterna så har vi därmed diskvalificerat ett stort antal kandidater.

Har du en bild på en klubbtröja som du tycker ska vara med i tävlingen, skicka in den till oss. Enda kravet är att det ska vara en ”färsk” tröja och att det är i en lagsport. Vi sållar ut och väljer ett antal som får vara med i ett extra uppsamlingsheat med bubblare. Klicka på reporterlänken och maila!

Kommentarer till tröjorna

Saknar du någon? Det kan nämligen hända att det finns tröjor som slunkit igenom när vi samlat bilder.

I några fall vet vi inte om klubbarna har något regelmässigt reservställ över huvud taget, i andra fall har det varit omöjligt att hitta en bild. Vissa lag spelar väldigt sällan med reservställ.

Bandytröjorna:

Brobergs och Edsbyns reservställ samt Katrineholms nya svarta hann inte fram till deadline denna gång, men de finns med i uppsamlingsheatet den fjärde omgången.

Handbollströjorna

Här är det bara Tumbas vita bortatröja vi inte lyckats få bild på. Vi vet inte om H43 har någon alternativ tröja till den blå. Bilden på Sävehofs gula tröja är tre år gammal, men deras damlag använde den så sent som för två säsonger sedan. Drotts röda är från förra säsongen.

Innebandytröjorna

Här är det några reservtröjor vi inte hittat. Dessutom är några bilder från förra säsongen. Vi hoppas att de inte har förändrats sedan dess.

Som sagt, vi tar emot bilder på dem vi missat, och på klubbar från andra sporter och lägre divisioner.

Nästa omgång 8/1: elitserien och allsvenskan i hockey