Malmö FF överens med Afonso Alves

SPORTBLADET

Stockholm

Malmö FF vann dragkampen om brassen Afonso Alves.

Parterna är överens om ett fyraårskontrakt.

- Jag längtar efter att spela på Malmö Stadion, säger Alves.

Den brasilianske fotbollsspelaren Afonso Alves producerade 23 mål på 39 allsvenska matcher för Örgryte, men deklarerade efter säsongens slut att han vill bort från Öis och tillsammans med sin brasilianska klubb Atlético Mineiro har Alves den senaste tiden förhandlat med flera intresserade klubbar.

FC Köpenhamn, Bröndby och Ålborg har alla mot slutet nämnts som heta kandidater i jakten om 22-åringens namnunderskrift, men på tisdagen offentliggjorde Malmö FF att klubben skrivit ett långtidskontrakt med mittfältaren/anfallaren.

- Det är oerhört glädjande att Malmö FF, i konkurrens med flertalet Skandinaviska storklubbar, kan knyta till sig en sådan klasspelare som Afonso. Den här affären är möjlig tack vare extern finansiering och det faktum att Afonso ville spela i Malmö FF, säger Malmös ordförande Bengt Madsen på klubbens hemsida.

Endast en läkarundersökning återstår innan kontraktet kan signeras och Afonso, som just nu befinner sig i Brasilien, väntas ansluta till truppen i januari.

- Med Afonso Alves, Igor Sypniewski och förhoppningsvis Patrik Andersson så får vi ett mycket bra lag nästa säsong. Jag ser Afonso i första hand som en offensiv mittfältare och målgörare. Han är även duktig på fasta situationer. En trevlig julklapp, säger tränaren Tom Prahl.

Afonso Alves själv verkar nöjd över lösningen.

- Jag ser Malmö FF som en sportslig utmaning. Föreningen har informerat mig om sina visioner och framtidsplaner. Jag längtar efter att spela på Malmö Stadion inför min nya fantastiska publik, säger Alves på hemsidan.

TT