HV:s ilska knäckte Luleå för tredje gången

Luleå fick äta upp hånfullhet efter träningsmatch

SPORTBLADET

LULEÅ

Stefan Liv höll nollan mot Luleå för tredje gången under säsongen när HV 71 vann mot norrbottningarna i Coop Arena på Annandagen med 0-5.

- Luleås spelare hånade oss fult efter att vi förlorat en träningsmatch mot dem före elitserien i höstas. Efteråt sa vi åt dem att de skulle få ångra det, säger Andreas Jämtin, en av HV:s fem målskyttar.

19-åringen togs ut till landslagsspel i Baltica Cup för jul, men tvingades stå över turneringen på grund av en revbensskada.

- Det kändes surt, det skulle blivit mitt livs upplevelse. Nu äter jag smärtstillande, och det känns bara bra att spela, säger han.

Andreas Jämtin gjorde HV:s andra mål 13.46 in i första perioden.

- Först sköt jag ett slagskott i ribban, som studsade ut. Tusan också tänkte jag, men sedan fick jag tillbaka pucken och klippte till, och den gick in. Det kändes skönt, säger han.

Andreas Jämtin, som värvades från AIK den här säsongen, var på isen också när HV gjorde matchens första mål - redan efter 15 sekunders spel.

Ville slå Luleå igen

Mattias Remstam gjorde 0-1, efter att först ha vunnit matchens första tekning.

- Vi fick verkligen den öppning vi ville, och lite flyt var det väl. Men vi var taggade hela laget, och ville slå Luleå igen, säger Andreas Jämtin.

Luleå hade ingenting att sätta emot under den första perioden, som slutade 0-3, genom Anders Huusko.

- Vi kom till spel fyllda av revanschlust, men gör massor av markeringsmissar, och är inte på plats mentalt. Det är skandal att uppträda så inför fullsatt arena, säger Micke Andersson, tränare i Luleå.

- 0-1 efter 15 sekunder, det blir kanske en mental knäck för oss, säger han.

I andra perioden backade HV 71 hem, och gav Luleå utrymme att anfalla. Men då stod Stefan Liv i målet, och radade upp säkra räddningar på löpande band.

HV-mål applåderades

- Stefan har ju tjejen i Luleå, så han vill väl visa sig från sin bästa sida, säger Pär Mårts, HV:s tränare.

En time out efter tio minuter fick HV-spelarna att öka farten en aning, och sedan var det roliga slut för Luleå.

I tredje perioden gjorde Fredrik Olausson 0-4 och Jani Hassinen 0-5 för HV.

0-5-målet var ett riktigt skolmål, med klapp-klapp-spel mellan Hassinen och Per-Åge Skröder, som applåderades av publiken.

- Vi har hur bred trupp som helst, och är minst lika bra som Färjestad. Guldambitioner? Helt klart, och det finns många i laget som är hungriga på ett guld, så det ser bra ut, säger Andreas Jämtin.

Per Vallgårda/TT

ARTIKELN HANDLAR OM