LHC vann dramatisk match mot Södertälje

SSK hämtade in tre mål på åtta minuter

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Linköping befäste sin fjärdeplats i elitserien genom att vinna med 6-5 (2-2, 2-0, 1-3, 1-0) borta mot Södertälje efter förlängning.

Det blev en dramatisk match. Linköping hade ledningen med 5-2 med mindre än åtta minuter kvar att spela. Södertälje kämpade dock till sig en poäng genom att kvittera åtta sekunder före slutet. Jussi Tarvainen avgjorde sedan för Linköping i förlängningen.

Linköping var det bästa laget och vann klart rättvist. Men det var ändå inte långt borta från att laget hade tappat matchen.

- Det är mentalt tungt att tappa 5-2 så nära slutet, därför var det starkt att vi kunde komma tillbaka och plocka extrapoängen, menade Linköpings assisterande tränare Johan Hemlin.

Södertälje har vänt underlägen tidigare, och laget verkar spela som bäst när matcherna nästan är förlorade.

- Vi visade moral än en gång. Gör man fem mål ska man vinna, men som matchen utvecklade sig måste jag vara helt nöjd med en poäng, sade Södertäljetränaren Timo Lahtinen.

Sen kvittering

Södertäljes upphämtning på slutet var oväntad. Visserligen började laget bra, men sedan handlade det bara om Linköping. Södertälje gjorde 3-5 med åtta minuter kvar. Tog sedan ut målvakten 1,40 före slutet. Och det var då det började hända saker. Teemu Rihijärvi gjorde 4-5 och Joakim Eriksson stötte in kvitteringen med bara åtta sekunder kvar att spela.

Sedan verkade det nästan som om hemmaspelarna var nöjda. I förlängningen tog Linköping tag i taktpinnen igen och Jussi Tarvainens 6-5 kändes inte direkt orättvist.

I publikens smak

Normalt sett brukar matcher mellan Södertälje och Linköping bli ganska målfattiga historier med låst spel. Den här matchen bjöd dock på något helt annat. Det var bjudningar från båda håll och mängder av målchanser. En match helt i publikens (5 090) smak.

Linköpings segervapen var lagets förstakedja som gjorde fem mål. Mikael Håkanson (två), Mikko Peltola (två) och Jussi Tarvainen (ett) gjorde lite vad de ville med Södertälje. Mikael Håkanson, som har haft problem med skador i ett par säsonger, ser ut att gå mot en mycket intressant vår. Han var bäste spelare på isen.

Linköping kommer säkert att behålla sin plats bland topp fyra. Södertälje däremot går en tung framtid till mötes. Och förmodligen avgörs lagets öde de närmaste dagarna. Då väntar sjuan Brynäs och åttan Modo, båda på bortaplan. Södertälje har knappast råd att förlora båda matcherna, för i så fall blir det kvalserien.

TT