Oduya och Lintner kan göra mål också

Skadedrabbat Djurgården vann över Färjestad

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Fjärde matchen mot topplaget Färjestad gav fjärde segern.

Ett kraftigt skadedrabbat Djurgården vann i Globen med 3-2.

- Killarna ska ha en eloge för den här insatsen, säger assisterande Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv.

I ett litet pressrum i Globens inre satt Johan Garpenlöv och försökte analysera 3-2-segern över Färjestad, hans kroppsspråk avslöjade stoltheten.

Med namn som Björn Nord, Staffan Kronwall, Mika Strömberg och Marcus Kristoffersson på frånvarolistan redan före nedsläpp och med viktige Nichlas Falk ljumskskadad tidigt i matchen tvingades Dif-ledningen att matcha sitt lag stenhårt.

Det är jobbigt mot vilket elitseriemotstånd som helst - men stentufft mot tunga Färjestad.

- Det var mycket folk som fick spela på nya positioner, men alla underordnade sig sina roller och gjorde ett kanonjobb, sade Garpenlöv.

Oduya målskytt i Dif-comebacken

Djurgården - som vunnit två tidigare Färjestad-möten på straffar och ett efter förlängning - öppnade torpedvasst med massivt tryck djupt i anfallszon, och under en avvaktande Färjestadsutvisning tryckte landslagsbacken Johnny Oduya, som var tillbaka efter avstängning, in 1-0 från blålinjen när trafiken framför Färjestad-keepern Sinhue Wallinheimo var rusningstät.

Rond 1 gick till Dif på knock, men efter en andraperiod i Färjestadfavör där Pelle Prestberg kvitterade till 1-1 såg serieledande FBK ut att manövrera sig till vinstläge.

- Det målet gav oss luft under vingarna, och vi var med i matchen igen. Vi var positiva inför sista perioden, men...ja, sen åkte vi på en katastrofstart, sade Bengt-Åke Gustafsson.

Katastrofen stavas 2-1 och 3-1 till Djurgården inom loppet av 33 sekunder.

Richard Lintner, även han tidigare avstängd, sköt hemmalagets 2-1-mål i spel i numerärt överläge. Pucken letade sig in mellan benen på Wallinheimo och tätt inpå tog Mikael Johansson emot ett öppnande pass från sargen och lade efter en läcker kroppsvickning, som helt lurade Färjestad-målvakten, in den avgörande 3-1-pucken.

Skadelistan oroar

Därefter kostade Fredrik Bremberg på sig att missa en straff, men trots Radek Hamrs 3-2-mål efter 16.49 krigade sig Djurgården till de tre poängen.

- Det är ingen skam att resa till Stockholm och förlora, men det är inte positivt att vi förlorat fyra matcher mot dem nu, sade Bengt-Åke Gustafsson.

I Djurgården gläds man över trenden, men oroas samtidigt över skadelistan: meriterade Björn Nord (ljumskskadad) kan i värsta fall missa resten av säsongen.

- Han är minst borta januari ut, sedan måste han tillsammans med vår läkare ta ett beslut, säger Garpenlöv.

Anders Burström/TT