Tredje raka segern för Leksand

Tommy Westlund avgjorde på straff

SPORTBLADET

LEKSAND

Leksand tog sin tredje raka seger och har nu bara fyra poäng upp till slutspelsplats i elitserien.

Det blev visserligen bara två poäng hemma mot Timrå, 3-2 efter att Tommy Westlund avgjort på straff, men två ack så viktiga poäng.

- Det är alltid lite spänt efter ett uppehåll. Det är svårt att veta var man står, men jag är ändå rätt så nöjd, säger Timråtränaren Kent Johansson efter att ha säkrat en poäng.

Det var många som fått mjuka klappar och ville dela ut hårda i första perioden. Hela 15 utvisningar utdömdes av domaren Stefan Danielsson i första perioden. Knappt halva perioden spelades med fullt manskap på banan.

- Första perioden var allmänt grinig och Danielsson hade lika svårt som spelarna att hålla sig lugn, säger Kent Johansson.

Det var dock lika många på isen, fyra utespelare vardera, då Richard Pavlikovsky stänkte in 1-0 för Leksand efter att Jens Nielsen utnyttjat Timråslarv i egen försvarszon.

- Det är tufft att få det målet efter ett grovt misstag i egen zon, men i andra perioden äter vi oss in i matchen, säger Timråtränaren.

Bara ett skott

Noterbart från första perioden är också att Timrå fick iväg blott ett enda skott på mål.

Den andra perioden blev inte alls lika intensiv, inte lika ful, inte lika fartfylld, men det var ändå en skaplig period. Timrå skapade de hetaste chanserna, såväl Niklas Nordgren som Christian Sjögren träffade stolpen.

- Det var en jämn match där bägge lagen skapar chanser, vi har haft ett stort frågetecken hur det skulle se ut med många nya spelare, säger Leksands tränare Jarmo Tolvanen.

Som kunde räkna in lånet från Mörrum, Jens Bergenström, samt comebackande Tommy Westlund och Joonas Jääskeläinen som båda varit borta sen oktober.

Retroaktiva mål

Timrå fick sin utdelning retroaktivt. Pär Styf styrde Niklas Nordgrens skott över Mike Bales i en båge. Det såg ut som en läcker "fotbollslobb" över målvakten.

- Då tycker jag vi tar över, men sedan gör vi ett dumt byte och drar på oss en utvisning och de gör mål sent i matchen, suckar Kent Johansson.

Men Timrå skulle komma igen ännu en gång. Yared Hagos sköt 2-2 ur dålig vinkel och Timrå skapade stort tryck mot Leksandskassen resterande del av matchen.

- Det känns bittert att vi tappar. Det kunde blivit tre poäng, men det var en jämn match så det var kanske ändå rättvist. Jag tror vi tog två poäng för att vi behövde poängen bättre än Timrå, säger Jarmo Tolvanen.

Niklas Nordgren i Timrå var planens bäste och aktiv i det mesta. Passa på att njut av honom nu, för när NHL-lockouten nästa säsong är över följer han med nuvarande svenska NHL-spelare över Atlanten.

TT