Beckham firade jul i Lappland

Hela familjen Becks hälsade på tomten i Finland

SPORTBLADET

David Beckham med familj firade hemlig jul hos tomten.

För säkerhets skull riktigt långt norrut - i Muonio i finska Lappland.

Foto: AP
David och Victoria Beckham.

Real Madrids mittfältare Beckham flög dit i privatplan med fru Victoria och deras två söner plus ett sällskap på ett 20-tal personer, uppger finska Pohjolan Sanomat.

   Paparazzifotografer försökte ta reda på var Beckham skulle fira jul. Men den brittiske fotbollsstjärnan lyckades tillsammans med Kyösti Pietikäinen på Harriniva semesteranläggning lura allihop redan vid flygplatsen i Kittilä.

Ville fira jul i fred

– Familjen ville fira jul i Lappland i lugn och ro. Och det lyckades vi med ordentligt. Knappt någon på anläggningen visste vilka som var på besök, säger Pietikäinen.

Han är mycket nöjd med hur fotograferna fintades bort.

– Hur? Ja, det är en yrkeshemlighet, säger han nöjt.

Bland annat åkte några fotografer till tomten i Rovaniemi i en annan del av Finland i hopp om att få se Beckham.

I familjen Beckhams program ingick bland annat möte med den lokale jultomten och åka efter renar och hundspann samt en tur med snöskoter. Och Beckham själv körde dessutom lite, berättar Kyösti Pietikäinen.

Förfrös näsan

För Pietikäinens söner var det celebra besöket något de sent kommer att glömma. Under skoterfärden hade David Beckhams ansiktsskydd frusit igen. Sonen Jussi gav då sitt skydd till fotbollsstjärnan.

– Men då förfrös Jussis näsa, säger Pietikäinen.

På skoterturen villade en av Beckhams säkerhetsvakter bort sig. Pietikäinens andre son Kalle tvingades rycka ut och leta reda på vakten. Väl upphittad fördes han av Kalle tillbaka till paret Beckham.

  Stjärnfamiljen var inkvarterad både i tisdags och onsdags på Harriniva semestercenter utanför Muonio. När Beckham lämnade Finland var han mycket nöjd. Innan han klev ombord på planet i Kittilä vände han sig till Kyösti Pietikäinen:

   – Vi ses snart igen, sa han och skakade hand.

Dino Sten