Hammarby mot seriesegern

Topplagen vann i bandyallsvenskan

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Hammarby fortsätter att plocka segrar i bandyns allsvenska södergrupp.

7-2 (4-1) mot IFK Motala innebar elfte segern på tolv matcher och matchvinnare var förre Motalaspelaren Stefan Erixon.

Erixons tre mål i första halvlek punkterade matchen ganska tidigt.

- Stefan är i mina ögon Sveriges bäste tvåvägsspelare, och kanske är han bäst även i ett bredare perspektiv, berömde Hammarbytränaren Stefan Karlsson efter matchen.

Hammarbys seger innebar att det med två omgångar kvar att spel redan är det i praktiken klart vilka lag som går till elitserien. Förutom Hammarby blir det Västerås, Villa/Lidköping och Vänerborg som tar sig dit.

Bättre försvarsspel

Matchen på Motala Isstadion blev ganska ensidig där Hammarby spelade effektivt och dessutom hade bra utdelning på fasta situationer. Laget visade också upp en bra variation i sitt spel.

- Det är vårt mål att många spelare ska vara delaktiga. På vägen till Motala pratade vi dessutom om att skärpa vårt försvarsspel och det gjorde vi på ett bra sätt, sade Karlsson.

Hammarbytränaren tyckte att segern var helt i sin ordning och kunde bara konstatera att skillnaden är stor mellan toppen och botten i serien.

- Vi har drivkraften att bli bäst, och det är nog sådan här skillnad på oss och Motala. Men jag ser inte det som något problem för bandyn. I stället borde det inspirera andra lag att satsa på samma sätt.

Framtidens bandy

Även Motalatränaren Pär Höckert tyckte att skillnaden var stor mellan lagen.

- Vi gör ingen dålig match, men det var klasskillnad. Hammarby spelar framtidens bandy och jag önskar att vi hade resurser att spela på samma sätt.

För Motala handlar de två sista omgångarna om att få med sig så många bonuspoäng som möjligt till allsvenskan. För Hammarby behövs en vinst till för att säkra seriesegern.

Vetlanda anfört av Stefan Nordéns fyra mål bortaslog Katrineholm och är femma, fyra poäng bakom Vänersborg som åkte dit med 4-8 i Västerås. Teoretiskt kan Vetlanda ta sig över strecket men måste då ta in 17 mål på Vänersborg.

Streckdramatik i norr

I norrgruppen vann Sandviken enkelt seriefinalen mot Edsbyn med hela 9-1. Patrik Nilsson blev fyramålsskytt och Magnus Muhrén prickade i två när Saik säkrade seriesegern.

Runt norrstrecket hårdnade det till sedan Bollnäs besegrat Falun hemma med 5-4. Bollnäs låg under med 1-4 i halvtid men vaknade till liv i andra inför 2 087 åskådare. Segern tog laget förbi Broberg som tappade 3-2 till 3-6 i Kalix. Båda lagen har tolv poäng medan Falun på tredje plats har 15. Falun står på 17 plusmål, Bollnäs på elva och Broberg har minus fem.

Ljusdal som slog Sirus med 3-1 samt Kalix kan inte komma ifatt mittduon. Sirius är klart sist med bara två poäng.

TT