Hårt kämpande Brynäs gav FBK en tuff match

Färjestad vann efter förlängning

SPORTBLADET

KARLSTAD

Färjestad hade det mesta av spelet - Brynäs den bästa gnistan.

Det slutade med två poäng till FBK och en till gästerna sedan Ulf Söderström avgjort för värmlänningarna i förlängningen.

- Brynäs gör en kanonmatch. Jag är nöjd med två poäng, sade FBK-tränaren Bengt-Åke Gustafsson efter segern med 3-2.

Brynäs bjöd Färjestad på riktig kamp i tisdagens match som mestadels hade ett mycket högt underhållningsvärde.

Gästerna från Gävle imponerade stundtals stort, speciellt med ett tungt powerplay som vida överglänste Färjestads spel i numerärt överläge.

Det var också Brynäs som tog ledningen genom Daniel Johansson sedan gästerna skojat friskt med~Färjestads normalt så täta boxplay.

Även om~FBK vände på matchen kunde Brynäs kvittera i andra perioden genom Henrik Wallström, inte helt rättvist men ytterligare ett bevis på att mycket slit ofta ger utdelning i hockeyrinken.

FBK-ledningen valde att vaska om i formationerna i sista perioden och bänka en hel kedja i jakten på tre poäng.

Det borde också gett FBK segern.

Värmlänningarna hade ett flertal högkaratiga chanser att sätta dit vinstpucken men Brynäs täta defensiv klarade anstormningen.

- Självklart är jag nöjd med en poäng i Karlstad. Men vi hade faktiskt två lägen i slutminuten av ordinarie tid att avgöra matchen till vår fördel, påpekade Brynästränaren Gunnar Persson.

Nu blev det i stället Ulf Söderström som fick titulera sig matchvinnare.

FBK-centern, som länge satt bänkad i tredje perioden, snappade upp pucken sedan gästernas back Mikko Kuparinen drällt med trissan bakom egen kasse och tryckte dit avgörandet med en backhand.

- Tyvärr har vi en tendens att förlora matcher i sudden death på rent slarv. Mikko ska givetvis slå bort pucken i rundeln i stället för att prova med en chanspuck mellan vårt mål och två FBK-spelare, suckar tränare Persson.

Kollegan i Färjestad, Bengt-Åke Gustafsson, var mäkta imponerad av gästerna.

- Tycker Brynäs gör en kanonmatch och bjuder upp till bra spel. Men samtidigt skulle vi avgjort före full tid med tanke på alla chanser vi hade, menade Gustafsson som skickade en tydlig signal när han bänkade tre av sina spelare i sista perioden.

Färjestads måltjuv Hannes Hyvönen fanns inte ens med i laguppställningen. Det var andra matchen i rad som FBK förpassat sin hårdskjutande finländare till läktarplats.

Hela Brynäs förtjänar beröm för en kollektiv kämpainsats med ett extra plus till målvakten Markus Korhonen.

I Färjestad glänste Jönssonligan sedan Peter Nordström åter var tillbaka på sin ytterplats efter en missad match.

TT