Islossning för Dif mot Linköping

Djurgården vann borta med 5-2

SPORTBLADET

LINKÖPING

Inte ett enda mål mot Linköping - på sex perioder.

Sedan fem stycken - i samma match.

Den största anledningen till 5-2-fyrverkeriet var målvakten Björn Bjurling.

- Nu har vi slagit alla lag i elitserien och det känns ruskigt skönt. När vi spelar så här är vi bäst i landet, tyckte hjälten.

Fjärde vinsten i följd gör stockholmarna till elitseriens hetaste lag för tillfället.

- Jag är övertygad om att vi har något stort på gång. När alla skadade spelare kommer tillbaka och Espen Knutsen förstärker efter nyår kan det räcka riktigt långt. Allt annat än ett SM-guld är ett misslyckande, sade Björn Bjurling.

Linköping vann bägge säsongens två första matcher. Den första i Globen med 4-0 och den andra hemma i Stångebrohallen med 3-0.

Djurgården hade alltså inte ens lyckats göra mål på östgötarna inför tisdagens möte.

Men den här gången tog det bara drygt sex minuter innan gästerna spräckte nollan som varat i över sex perioder.

Mannen som till slut klarade prestationen att överlista Fredrik Norrena hette Jonathan Hedström - men då hade domaren Ulf Rådbjer redan väldigt tveksamt dömt bort ett Djurgårdsmål då målburen inte stod rätt.

Av bara farten ökade sedan Christian Eklund på efter ett snärtigt skott i krysset - och som om inte det vore nog föste Mikael Johansson enkelt in mål nummer tre längs isen i början av den andra perioden.

- Vi fick grepp tidigt och släppte det aldrig. Skillnaden mot dem två första matcherna var att vi jobbade ännu hårdare än Linköping den här gången. Hockey är en kampsport och vi verkade ha den hetare viljan. Vi var väldigt revanschsugna, menade Bjurling.

Utan succénykomlingens storspel hade hemmalaget garanterat inte legat i underläge större delen.

Bland paraderna märktes bland annat frilägen från Andreas Pihl, Mikko Peltola (två gånger) och Johan Bülow.

Å andra sidan presterade Norrena fantastiska räddningar då Patrick Thoresen och Stefan Petterson kom helt fria.

Efter ett konstant tryck mot gästernas kasse kunde Per Eklund trycka in reduceringen mycket välförtjänt.

Hemmalaget var nära att reducera på nytt. I stället drog Fredrik Emvall på sig ett onödigt matchstraff och under femminutersutvisningen punkterade Richard Lintner matchen definitivt.

Därmed bröts Linköpings sju matcher långa svit med trepoängare på sin hemmaplan. Senast man fick stryk där var den 21 oktober mot HV 71.

- En medioker insats från vår sida. Djurgården var kraftfullare i sitt spel och hetare. Vi såg lite slitna ut efter bortavinsten mot HV i söndags, suckade LHC:s assisterande tränare Johan Hemlin.

- Vi gick in med en större respekt mot Linköping än tidigare, dom har visat hög klass hela hösten och blir att räkna med även i fortsättningen, ansåg kollegan i Djurgården, Johan Garpenlöv.

TT