Concha är klar för Djurgården

"Vi räknar med att han skriver under nästa vecka"

SPORTBLADET

Från utmanarna till mästarna.

Malmö FF:s Matias Concha, 23, tar steget till Djurgården.

- Tråkigt, men sån är fotbollen, säger MFF:s sportchef Hasse Borg.

Foto: BILDBYRÅN
MOT NYA MÅL Matias Concha lämnar utmanarna Malmö FF och skriver på för svenska mästarna i början av veckan. Han blir Djurgårdens fjärde nyförvärv.

Länge såg det ut som om Concha skulle bli kvar i MFF även kommande säsong, men sedan rutinerade Djurgårdsförsvararen Niclas Rasck drabbats av en stressfraktur i ena ljumsken återupptogs kontakten klubbarna emellan.

Hasse Borg känner sig kluven inför att släppa en av Malmös spelare till de regerande mästarna.

- Egentligen känns det inte riktigt bra, men till viss del förstår jag Matias som inte lyckats ta en plats i den tuffa konkurrensen med Jon-Inge Höiland om högerbackplatsen.

- Det är bara elva som får spela och Matias gör väl bedömningen att han har större chans att slå sig in i Djurgårdens lag än i vårt. Dessutom kan ju ett miljöombyte betyda en skjuts i karriären, sådant har man ju sett exempel på förr, fortsätter Hasse Borg.

Fjärde nyförvärvet

Matias Concha blir Djurgårdens fjärde nyförvärv inför säsongen.

De tre tidigare är:

Tobias Hysén från Häcken för två miljoner kronor, Abgar Barsom, gratis från holländska Herenveen samt målvakten Oskar Wahlström som plockades från Västerås och är tänkt som andreman bakom landslagskeepern Andreas Isaksson.

Varken Hasse Borg eller Djurgårdens ordförande Bo Lundqvist vill gå in på några detaljer kring övergången.

- Det är en uppgörelse mellan parterna som vi inte snackar om, säger Borg.

- Inga kommentarer. Först ska vi få Matias Conchas påskrift. Vi räknar med att han kommer att skriva under i början av veckan, säger Djurgårdens.

Sportbladet söke förgäves Matias Concha själv för en kommentar i går.

Peter Ström