Mora vann seriefinalen

”Nu vill vi spela i kvalserien”

SPORTBLADET

Mora fortsätter att övertyga i superallsvenskan i hockey.

2-1 borta mot Hammarby innebär att Harald Lückners lag rycker i toppen.

- Jag är full av beundran över det här laget. Nu vill vi spela i kvalserien, säger Mora-tränaren Harald Lückner.

Skrällaget Moras sjätte seger i superallsvenskan var ett resultat av ett hårt defensivt jobb, allt efter en tydlig tränarorder från förre elitserietränaren Harald Lückner.

Poängmaskinen Patrik Ross och Tomas Ring ringde på morgonen och anmälde sig febersjuka, plus att Martin Jansson (ledbandsskadad) redan fanns på frånvarolistan.

- Vi visste att det skulle bli oerhört tufft därute på isen. Vi lyckades vinna med hela 8-1 hemma och det hade förstås gjort Hammarby väldigt revanschsuget. Nu tvingades vi spela på tre kedjor, och riktade in oss på att hålla i hatten och försöka få ordning på defensiven, sade Lückner.

Defensiv beordrad

Matchklockan hade bara tickat fram till 3.12 när Peter Nordlander drog in 1-0 för Mora och trots att Hammarby kvitterade till 1-1 genom Christian Lechtaler mitt i perioden kändes Hammarby stressat. Under ett långt spel i fem mot tre i andra perioden lyckades inte Bajen producera ett enda farligt läge, och agerade utan linjer på isen.

När Mora-backen Kalle Bergström kroppsfintade sig igenom Hammarby-försvaret precis före periodens slut öppnade sig ett hav av is och 2-1-pucken borrade sig in i krysset bakom målvakten Carl-Johan Klint.

Då började Mora att spela på resultatet.

Toppar tabellen

- Det kanske inte såg så snyggt ut alla gånger, men en sådan här match var resultatet det viktigaste. Vår målvakt Bengt Höglund ska ha mycket beröm för att han lyckades hålla rent, sade Harald Lückner.

Mora toppar nu tabellen på 20 poäng, före Skellefteå (17 poäng) som gick om Hammarby efter hemmasegern över Bofors med 5-1, i en match där Fredrik Krekula gjorde två av Skellefteås mål.

Sundsvall - med Daniel Olsson som tvåmålsskytt - tog en viktig bortaseger över Oskarshamn med 4-1 och är nu fyra i serien med 14 poäng.

På måndagskvällen möts Västerås och AIK i Rocklundahallen.

Anders Burström/TT