Tidernas bollbingo har blivit en nitlott

SPORTBLADET

Det talas ofta om "snackisar" i mediasammanhang. "Snackisar" är det som vanligt folk pratar om mellan schnitzel-tuggorna på lunchen.

Mycket talar för att den största snackisen i sport-tv-sammanhanget den gångna veckan är det som INTE blev en snackis. Visst, vi syftar på handbolls-VM från Slovenien.

När det svenska laget samlade på ATP-poäng snarare än på kantmål blev turneringen i ett brett perspektiv strax iskall.

För alla som avstod "Bengan" & co är det därför hög tid för några betyg: 1) Ja, TV4 gjorde ännu en gång en högklassig insats.

2) Nej, bildproduktionen blev inte mindre skakig under mästerskapets gång - det var uppenbart att den slovenske producenten halsade en back Lazko Zlatotorog per halvlek och därmed missade varannan kontring.

3) Nej, Ljubomir Vranjes, växte inte med uppgiften, den älskvärde dynamon fortsatte vara nervös och bekräftade Fyrans enda felbeslut denna gång.

Men den goda Fyraninsatsen till trots, den nya snackisen borde ändå vara om kanalen verkligen orkar med ännu en jättesatsning på handboll. Tre floppturneringar i följd (två herr, en dam) har förvandlat tidernas bollbingo till en allt mer sönderskrapad nitlott.

Tar man det hela i ett större perspektiv kan man lätt få för sig att TV4-sporten torde grubbla över vilka trix den ska ta sig till för att allt ska bli så där tokrätt som gängets kaxiga svansföring faktiskt förutsätter.

Eländet började egentligen redan 1998 när Canal + snodde Premier League från "Tipslördag", följt av att kanalens enda outstanding profil (Peter Jihde) stack till SVT, och så nu tre otacksamma jättesatsningar på handboll. Lägg till detta att redaktionens alerta söndagssändningar bara lockar hälften så många tittare som Sportspegeln och åtminstone jag skulle bli rynkig vore jag Peter Engs rådgivare.

Å andra sidan: handbollen i TV4 är - jämte TV3:s hockey-VM och Canal+ ständiga höjdare - fortfarande bäst i klassen svensk direktsänd bollsport. Dessutom har man knaprat åt sig osorterade godbitar från OS respektive VM i fotboll. Så Patrick Ekwall & co kanske ännu inte behöver lägga sig i fosterställning.

Dock tillåter sig tv-spalten i nuläget betvivla att just handbollen blir fullt så larger-than-life nästa gång.

Roger Federer. Äntligen ett skäl att titta på tennis i tv!

Super Bowl-finalen blev riktigt sevärd, med avgörande fyra sekunder kvar. Men det blev en bandad variant från Viasat Sport, erkännes.

Är det bara "Sport i TV" som tycker att bandylandslaget gör sig bättre i helblått?