Öst bäst i All Star-matchen

Daniel Alfredsson tvåmålsskytt

SPORTBLADET

ST PAUL, MINNESOTA (TT)

De senaste veckorna har det handlat om nästan krigstillstånd mellan arvfienderna Ottawa och Toronto i NHL-ishockeyn.

Men när det var dags för All Star-matchen i St Paul, Minnesota, var allt gammalt groll som bortblåst.

Toronto-tränaren Pat Quinn, ansvarig för laget från Eastern Conference, parade ihop Torontospelarna Mats Sundin och Gary Roberts med Ottawakaptenen Daniel Alfredsson. Det blev succé och Alfredsson sköt två mål och kedjan stod för sju poäng när Eastern Conference vann över Western Conference med 6-4.

Fem svenskar fanns på isen i All Star-matchen; förutom Sundin och Alfredsson också Markus Näslund, Nicklas Lidström och Mattias Norström, de tre sistnämnda i Western Conference. Mest uppståndelse var det dock kring Sundin och Alfredsson. Alfredsson har fått hård kritik för två påhopp på Sundin i de senaste matcherna mellan Toronto och Ottawa. I en av matcherna fejkade Alfredsson att han skulle kasta upp en trasig klubba på läktaren när Sundin var avstängd för att ha gjort det. I förra veckan anklagades Alfredsson för att medvetet ha försökt skada Sundin med en knätackling. Sundin har dock hållit god min och viftat bort att de två svenskarna skulle vara ovänner. Lika lugn har inte Pat Quinn varit som kritiserat Alfredsson hårt.

Men i söndagens match verkade allt vara glömt. Toronto/Ottawa-kedjan massproducerade poäng i Eastern Conference-segern.

Totalt blev det nio svenska poäng; Daniel Alfredsson svarade för tre (2+1), Markus Näslund för lika många (0+3), Sundin för två (0+2) och Nicklas Lidström för en (0+1). Joe Sakic blev bäste målskytt med tre mål - alla på passning från Näslund. Sakic fick priset som matchens bäste spelare och fick en bil som pris.