Här är Sveriges hetaste OS-hopp

SPORTBLADET

1. Christian Olsson

Tresteg

Christian är ohotad nummer ett, trots att konkurrensen är stenhård. Det säger det mesta. Men Christian var obesegrad i somras och tog VM-guld i Paris fullkomligt ohotad. Nu är dessutom Jonathan Edwards borta - enda hotet mot Christian tidigare år.

2. Carolina Klüft

Sjukamp/längd

Carro var överlägsen i sjukampen i VM i somras, då hon passerade drömgränsen 7000 poäng, något bara två tjejer klarat av tidigare i friidrottshistorien. Nu är hon ännu bättre och ska dessutom hoppa längd i OS. Det kan faktiskt bli t v å OS-guld.

3. Henrik Nilsson, Markus Oscarsson

Kanot K2 1000 m

I Sydney senast blev det OS-silver, men sedan dess har de rott hem (nåja, paddlat, då) hem två VM-guld. I somras lyckades de försvara sitt VM-guld, trots att båda haft skadeproblem. Två urstarka killar som kommer att vara guldfavoriter i Aten.

4. Ara Abrahamian

Brottning

Brottning har alltid varit en svensk medaljgren i OS. Ara hade tagit två raka VM-guld, då det blev VM-silver i Paris senast. Det var en besvikelse och då förstår alla hur högt målen är ställda. I Aten i sommar är det bara guld som gäller.

5. Susanne Ljungskog

Cykel

Var inte med i Sydney senast, men nu fyra år senare tillhör Susanne ett av våra absolut största gudhopp. Hon var en sensation då hon tog VM-guldet i linjeloppet 2002. Men hon försvarade det i somras och i augusti är hon favorit till OS-guldet.

6. Fredrik Lööf, Anders Ekström

Segling (starbåt)

Fredrik Lööf var en världsseglare i finnjolle i tio år och tog OS-brons i Sydney, innan han valde att satsa på starbåt tillsammans med gasten Anders Ekström. Tog VM-silver i somras och har börjat året med seger i Biscayne Bay Trophy.

7. Stefan Holm

Höjdhopp

Stefan Holm är extremt inriktad på ett OS-guld. Det är hans helt överskuggande mål den här säsongen. Och det har börjat med tangerat personligt rekord i Arnstadt med 2.36 i vinter och flera bra försök på 2.40. Det är nu eller aldrig.

8. Malin Baryard

Ridsport (hoppning)

Rankad etta i världen med Butterfly Flip. Var mindre än ett ynka fel från EM-guldet i Tyskland i somras. Hon är det stora svenska hoppet inom ridsporten, även om hon inte är ensam. Malin gör sitt tredje OS och tredje gången gillt.

9. Kajsa Bergqvist

Höjdhopp

Började sjunka på rankingen efter problemen med hälsenan i somras, men tog 2.02 i debuten i Arnstadt - utan att få ont. Det visar att den gamla Kajsa är tillbaka. Tuff konkurrens i grenen, men Kajsa är en grym tävlingsmänniska.

10. Damlandslaget

Fotboll

Tog VM-silver i USA i somras och fick hela Sverige att prata damfotboll. Nu är Hanna Ljungberg långtidsskadad, men kommer att vara helt återställd till OS. Men lottningen blir som vanligt avgörande då det handlar om vägen fram mot final.

sportbladet