”Det sämsta jag sett”

Först utspelat – sen sågade Saik-tränaren egna laget

SPORTBLADET

Utspelade på Zinkensdamm - då plockade Sandvikens tränare Anders Jakobsson fram den största av jättesågar.

- Det är tamejfan det sämsta jag sett. En riktig katastrof.

Foto: SCANPIX
SANDVIKEN NEDTRYCKT Hammarby hade inga större problem att vinna mot ett blekt Sandviken i toppmatchen i bandyns elitserie.

Svenska mästarna i bandy är i gungning.

Överkörda av Hammarby, och nu blir det väldigt svårt för Sandviken att nå någon av de två första platserna i elitserien och slippa kvartsfinalspelet.

Bara att förlora var alltså illa nog - men att kapitulera så fullständigt fick verkligen alarmklockorna att börja ringa.

- Så här besviken har jag aldrig varit på mina spelare tidigare. Jag tror inte att vi klarar av att slå två passningar i rad på 90 minuter. Det var som att se motpolerna på två magneter slå emot varandra, bollarna bara studsade iväg, säger Anders Jakobsson.

Kan VM vara förklaringen?

- Nej. Att vara med i landslaget borde göra spelarna bättre, inte sämre. Det här var en fruktansvärd insats, och jag är glad att det bara blev 5-2.

Efter matchen låste Jakobsson in sig med sina spelare i nästan 20 minuter, men någon schism mellan tränare och spelare var det inte tal om.

- Nej, han har ju rätt. Det här var den mest värdelösa jävla match jag någonsin spelat med det här laget, säger storstjärnan Magnus Muhrén.

"Pinsamt & patetiskt"

Vad beror det på?

- Jag vet inte. Alla spelarna måste gå in och rannsaka sig själv. Det här är ju korpen-klass. Vi kommer inte 15 meter in på deras planhalva. Pinsamt. Patetiskt.

Blir du orolig för resten av säsongen?

- Det är klart att man blir orolig efter en sån här skitmatch.

Hammarbys tränare Stefan Karlsson hade höjt matchtemperaturen med ett utspel i Svenska Dagbladet. Han påstod att Muhrén var en spelare som ville glänsa på sina lagkamraters bekostnad.

- Jag vet inte var han har fått det där ifrån och orkar inte kommentera det. Det känns som att reportern som skrev artikeln var ute efter att skapa problem, säger Muhrén.

Som om inte Sandviken hade nog med sina egna.

Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM