HV 71 chockade Västra Frölunda

Spelade ut regerande mästarna i Scandinavium

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Frölunda blev utspelat och fick storstryk av HV 71 inför hemmapubliken i Scandinavium.

2-6 (0-2, 0-3, 2-1) är inte siffror som ljuger - HV var så mycket bättre.

- Vi fick matchen precis dit vi ville, sade tränaren Per Mårts.

Det blev ett riktigt bottennapp för Frölunda inför hemmapubliken. HV 71 var bättre i allt och spelade ut de regerande mästarna som minst av allt visade mästartakter.

Redan från start visade det sig att HV-spelarna hade betydligt större vilja. De kämpade, slet och åkte skridskor medan Frölundaspelarna mest åkte omkring och tittade på.

Frölundas vanliga spel med säkra passningar och snabba spelvändningar lyste helt med sin frånvaro. I stället var det HV som snabbt vände spelet och skapade två mot en-situationer framför Henrik Lundqvist, som för kvällen helt saknade hjälp från sina backar.

Frölundas defensiv var mycket dålig och vid mängder av tillfällen ställdes HV-spelare helt fria framför Lundqvist - ofta efter felaktiga Frölundapassningar.

Om Frölundas defensiv var dålig så var HV:s desto bättre. Senast HV spelade i Scandinavium förlorade de med 2-7 på grund av dåligt försvarsspel.

- Vi hade sagt inför matchen att det viktigaste är försvaret. Just med tanke på vad som hände förra gången vi var här, sade Mårts.

Jarmo Myllys, som spelade sin första match i HV-tröjan, utsattes inte för några större svårigheter - de få gånger han gjorde så var han säkerheten själv.

- Det var roligt för Jarmo att få göra en så bra insats i sin första match.

Inför tredje perioden gav Henrik Lundqvist upp och nygamle Frölunda-målvakten Mikael Sandberg hoppade in.

- Vi var tvungna att göra någonting inför den sista perioden, det var ju inget som fungerade i de två första, sade Janne Karlsson.

- Det var ingen rolig insats från vår sida. Spelarna har sett väldigt pigga ut på de senaste träningarna, men i dag hade de ingen kraft. Hoppas att det var tillfälligt, sade Janne Karlsson.

Det enda glädjande för Frölunda är att Magnus Kahnberg fortsätter att göra mål. Han gjorde kvällens sista mål och tangerade där Kristian Huselius klubbrekord för antal mål på en säsong: 32 stycken.

Båda lagen drabbades av skador.

HV:s Per Gustafsson bröt ena armen och Frölundas Ronnie Sundin träffades av en puck i ansiktet.

- Vi är inte helt säkra, men vi befarar att ett ben i underarmen gått av, sade Per Mårts.

- Ronnie fick två tänder utslagna och blir nog borta i drygt en vecka, sade Janne Karlsson.

Leif Brändström/TT