Bra - men ändå inga poäng för Leksand

Jumbolaget fick åka hem med 2-5 från Karlstad

SPORTBLADET

KARLSTAD

Seriejumbon Leksand kom till Karlstad och bjöd Färjestad riktigt bra motstånd.

Masarna fick ändå lämna Värmland utan poäng i bagaget.

Färjestad vann med 5-2 (1-2, 1-0, 3-0).

- Spelmässigt gör vi en bra match. Men det är ju poäng vi behöver, suckade Jarmo Tolvanen, pressad tränare i Leksand.

Färjestad visade inga mästartakter men tog ändå ett kliv i rätt riktning.

När Färjestad och Leksand drabbade samman märktes det att det nyligen varit landslagsuppehåll. Båda lagen åkte skridskor och ville mycket, ofta för mycket.

Vändning

Det märktes däremot inte att det var toppen mot botten, i alla fall inte inledningsvis. Visserligen tog Färjestad ledningen genom Calle Steen redan i andra matchminuten men Leksand lät sig inte skrämmas. Gästerna hade vänt till ledning 2-1 när det var dags för första periodvilan.

- Vi gjorde en riktigt bra första period. Även andra och tredje var bra men vi började göra misstag, sade tränare Tolvanen.

Hans analys är korrekt. När Färjestad kvitterade till 2-2 i slutet av andra perioden började Karlstadslaget hitta linjerna i spelet. Leksand fick allt svårare att freda sin kasse, något FBK inte var sena att utnyttja.

Viktigt mål

Mats Trygg tryckte dit viktiga 3-2 i början av sista akten. Även om Leksand fortsatte att kämpa berömvärt så var det Färjestad som rann ifrån i målprotokollet.

- Som jag ser det förlorade vi matchen i powerplay och boxplay. Färjestad har lite fler händer och större talang i dom lägena, fortsatte Tolvanen.

Kollegan i Färjestad, Bengt-Åke Gustafsson, var märkbart nöjd med segern, även om Färjestad har mer att ge.

- Efter halva matchen började vi få ordentlig fart på skridskorna och spelade som vi ska.

I Färjestad gjorde nyförvärvet från Bofors, Emil Kåberg, en bra match i sin roll som vikarie för Peter Nordström i den framgångsrika Jönssonkedjan. Men bäst i Färjestad var för kvällen Calle Steen.

I Leksand var Jarmo Tolvanen nöjd med Jari Kauppilas debut.

- Godkänt plus. Men eftersom vi förlorat vill jag inte sitta här och dela ut en massa beröm. Det är poäng vi behöver, suckade Jarmo Tolvanen.

I och med segern håller Färjestad undan i toppen av tabellen. Men FBK måste som sagt visa ännu bättre takter om det ska bli fest på Stora Torget i Karlstad senare i vår.

TT