Bitter omstart för Brynäs

Nära poäng mot Djurgården

SPORTBLADET

STOCKHOLM

En puck i ribban, en tveksamt utebliven straff i matchens slutskede - och en känsla av bitter besvikelse.

Brynäs fick en tuff start på tuffa februari.

- En sur förlust. Nu skulle vi behöva slå Södertälje borta på lördag, säger Brynästränaren Gunnar Persson efter 1-2 mot Djurgården.

Med ett av elitserieishockeyns hårdaste avslutningsprogram hade Brynäsledningen talat om var de skulle lägga sin målsättning i omstarten efter Sweden Hockey Games.

- Vi hade sagt att det vore bra att vinna en av de två bortamatcherna för att komma in i det direkt.

För sedan blir det än tuffare.

Efter 1-2 mot Djurgården och ödesmättat bortamöte med Södertälje står de svåra uppgifterna i kö utanför Gavlerinken. Inom loppet av nio dagar väntar både stjärnspäckade Färjestad och kontraktskrigande Malmö på hemmaplan, alltid starka Timrå på bortais, samt svenska mästarna Frölunda och ständiga topplaget HV71 hemma.

Det är en avslutning att bita i.

- Vi har några tuffa matcher framför oss. Därför är matchen mot Södertälje väldigt viktig, sade Gunnar Persson efter den knappa Djurgårdsförlusten.

Stoppade med handen?

Brynästränaren var på torsdagskvällen besviken över att hans lag - trots mängder av chanser - inte lyckades få med sig en enda av poängen från Hovet.

Han var också besviken på matchens slutskede. Dels på det gruff som uppstod efter slutsignalen, med flera spelare inblandade men utan något rejält slagsmål. Dels på den straff som Persson ansåg att Brynäs skulle haft i situationen just före.

- Som jag ser det på videorepriserna så stoppar en Djurgårdsspelare pucken med handen i målgården. Jag tycker att Vinnerborg (Marcus, domaren) var feg som inte blåste där.

Bjurling bra

Även tidigare hade Brynäs haft marginalerna emot sig när Jonas Soling prickade ribban bakom Djurgårdsmålvakten Björn Bjurling men fick se pucken studsa ner på fel sida om mållinjen.

- Jag tycker att vi förtjänade minst en poäng, sade Persson.

Att segern i stället gick till Djurgården berodde mycket på matchens två stora profiler - målvakten Björn Bjurling och landslagsforwarden Fredrik Bremberg. Bjurling räddade 37 av 38 skott - bara Daniel Johanssons 1-2-reducering smet in - och "Linkan" gjorde ett mål och spelade fram Marcus Kristoffersson till ett.

Jakob Sillén/TT