Luleå fick med sig två poäng mot SSK

Offensiv gav poäng

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Elitseriens sämsta bortalag Luleå kom till Södertälje och bjöd på en aggressiv och offensiv ishockey.

Det betalade sig, Luleå vann med 6-5 efter straffar.

- Vi vet att tåget om de sista slutspelsplatserna håller på att gå, därför var vi inställda på att ge precis allt i den här matchen, sade Luleås tränare Jens Hellgren.

Södertälje var inte i närheten av det spel laget visade upp före landslagsuppehållet.

- Det märktes att vi inte spelat någon match på två veckor, det var väldigt segt, menade Timo Lahtinen, Södertäljes tränare, som också tyckte att hans lag kom lindrigt undan i den här matchen. Det blev ju trots allt ändå en poäng.

- Luleå var det bättre laget, de var beredda att betala ett högre pris för att vinna än vad vi var, fortsatte Lahtinen.

Södertälje och Luleå brukar inte bjuda på några målrika matcher. Men det här blev ett undantag och säkert ändå en ganska rolig historia för de drygt 4 000 på läktaren. Det var chanser fram och tillbaka hela tiden, försvarsspelet var i det närmaste obefintligt från båda håll.

Luleå var bättre i två perioder. Ändå såg Södertälje ut att ha vänt och vunnit matchen i den sista perioden. Då kvitterade först Patrik Zetterberg till 4-4 och mindre än två minuter senare gjorde Jan Huokko 5-4.

Men Luleå gav aldrig upp.

De jobbade in 5-5 genom Karl Fabricius snyggt framspelad av Johan Fransson och ordnade därmed förlängning. Luleå fick spela fyra mot tre i två minuter i förlängningen, men lyckades ändå inte avgöra. Luleå väntade istället till straffarna där Jonas Nordqvist blev matchvinnare.

Södertälje har fyra hemmamatcher kvar i de sex sista omgångarna. Detta borde betyda att laget fortfarande har en stor chans att slippa kvala och kanske nå slutspelet.

- Men vi måste spela mycket bättre mot Brynäs på lördag om vi ska vinna, då räcker inte detta, menade Lahtinen.

Luleå såg riktigt bra ut och kommer med detta spel att ta många poäng i de avslutande omgångarna. Laget spelade smart och har en riktig matchvinnare i Rickard Kapus som kontrade in både 1-0 och 2-1 för sitt lag. Han var bäst i Luleå tillsammans med Johan Tellström. I Södertälje var det Juha Lind som hade bäst fart. Han gjorde också Södertäljes två första mål.

TT